The Legend of Zelda: Skyward Sword HD Ревю - Към нови висоти?

Съдържание:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD Ревю - Към нови висоти?
The Legend of Zelda: Skyward Sword HD Ревю - Към нови висоти?
Anonim

Когато стартирате Skyward Sword HD, скоро ще забележите, че играта е малко по-различна, отколкото може да очаквате в игра на Zelda. Въпреки че играете като Link, той не живее в Hyrule. Започвате играта върху плаващ камък в небето, наречен Skyloft. Скоро ще бъдете запознати със Зелда. Този път тя не е дъщеря на краля, а на директора на училището. Тя е и най-добрата приятелка на Left.

Истинската история започва както често, когато Zelda драматично изчезва под облаците, но преди това ще прекарате известно време в Skyloft. Това е отчасти защото играта има някои уроци за вас, но и защото началото на играта има доста висока плътност на кътсцените. Skyward Sword иска да имате добро усещане за връзките на Link с други герои, особено Zelda.

Още нещо, от което ще имате добро впечатление дотогава, е качеството на изображението. HD ремастерът осигурява остри линии и красиви цветове. Разбира се, все още можете да кажете, че всъщност е игра за Wii, но това е игра за Wii, която изглежда адски добре. Освен това тази версия работи с 60 кадъра в секунда и никъде не забелязахме спад на кадрите. Всичко това се отнася както за ръчния режим, така и за телевизора.

Image
Image

Началото на легендата

Всички тези кътсцени през първия час може да направят началото на играта малко бавно, но помогнаха на историята на играта. Skyward Sword е поставен - за тези, които се интересуват - в началото на времевата линия на Zelda и разказва историята на Master Sword. Но не се заблуждавайте: този генезис не е това, за което всъщност става дума в историята.

Мечът в крайна сметка е просто средство да научите повече за мястото на Линк и Зелда в един грандиозен древен конфликт. Skyward Sword може да е сравнително скорошно допълнение към канона на Zelda, но разкритията в тази игра поставят много предишни игри в различна светлина. Освен това играта успява да направи това, без да изпуска от поглед човешката страна на главните герои (които са толкова подчертани в началото).

Image
Image

Размахване на джой минус или по-скоро професионален контролер?

Всичко хубаво, но как протича играта? Версията за Wii беше известна и скандална със своите контроли за движение, които биха поставили Links Sword в ръката ви за първи път в историята на франчайза. Тези контроли за движение се връщат почти непроменени. Тези, които са запознати с оригиналната игра, могат да се възползват от недостатъците и едва ли трябва да мислят за контролите.

Има една важна разлика. Контролите за движение естествено се отклоняват с течение на времето и Switch не може тихо да поправи това (Wii използва сензорната лента, за да ограничи дисперсията). Така че редовно ще трябва да държите десния joy-con право пред вас и да натискате бутона Y, за да останете правилно калибриран. Това може да е гадно, ако контролите на Wii винаги са работили перфектно за вас, но ако постоянно прекалибрирате на Wii, добрата новина е, че в HD remaster можете да го направите за една секунда, без да се налага да поставяте играта на пауза.

За тези, които наистина не могат или не искат да използват контролите за движение, Skyward Sword HD въвежда опция просто да играят с бутони. „Просто“може да не е точната дума. Вие управлявате меча си с десния стик вместо с бутон, така че е необходимо известно време за свикване. Но със сигурност е необходимо известно време за свикване: изиграхме добра част от играта по този начин и не сме открили нищо, което да е неразумно трудно или невъзможно с новите контроли. Има възможност да използвате лъка си по-бързо с контроли за движение, които не съществуват в контролите на бутоните, но тази функция не се изисква никъде.

Приключение на земята

С контролер по ваш избор в ръка ще търсите света под облаците за Zelda. Този свят е разделен на три основни области, които ще посетите многократно, въпреки че две посещения никога не са напълно еднакви. Обикновено има промяна в начина, по който трябва да се движите през предишна област и често има нова подзона, когато се върнете някъде след първия път.

Зоните на земята са по-малко отворени, отколкото в други игри на Zelda и в някои отношения изглеждат повече като подземия, през които трябва да навигирате (по-свободният надземен свят се открива на гърба на вашето Loftwing във въздуха). Това само по себе си е интересен подход, но означава, че има малко по-малко за откриване, отколкото в други игри на Zelda. Има много незадължителни неща за вършене, но те обикновено са скрити като котка с стърчаща опашка изпод завесата. Чувството, че сте открили нещо тайно, следователно малко липсва в тази Zelda.

В крайна сметка целта ви винаги е да намерите подземие и да победите бос там. Както подземията, така и босовете обикновено са добре съставени в Skyward Sword: има доста креативни пъзели и по отношение на трудност, всичко е изпълнимо, без да оцелеете невредими. Ако все още имате проблеми с нещо, винаги можете да помолите вашия партньор Fi за помощ.

Image
Image

Долу ръцете, но не съвсем

Между другото, ключовата дума е „попитай“, когато става въпрос за ролята на Fi в Skyward Sword HD. Дори преди Skyward Sword, в много игри на Zelda беше обичайно някой да пътува с Link, за да му даде съвет, но във версията на Wii на Skyward Sword Fi беше доста настоятелен. Тя често излизаше непоискана, за да сподели информация, която току-що сте чули или която вече сте разбрали от вашата среда. Но много от тези съвети вече не са задължителни.

Не казвам, че Fi сега е перфектен. Все още ще я виждате редовно, особено в началото на играта, но по-късните й съвети също не винаги са полезни. Например в петото подземие Fi сметна за необходимо да посочи вратата на шефа, докато минавахме покрай нея. Сега тази врата в това конкретно подземие е на малко необичайно място, но изгубен играч трябва да може да я намери и на картата - функция, с която трябва да сте запознати в този момент от играта.

За щастие, Skyward Sword HD ви дава възможност да пропуснете текст, като натиснете бутона B. Това прави много по-лесно да затвориш устата на Fi или друг герой, който няма какво интересно да каже. Част от текста дори е напълно изчезнал: описания на насекоми и материали (много полезни за надграждане на предмети) трябва да виждате само веднъж на файл за запис, а не, както преди, всеки път, когато стартирате играта след запазване и излизане.

Същото приключение

Освен това, Skyward Sword HD е непроменен от оригинала. Прекъсванията на приключението са премахнати в много случаи, но самото приключение е абсолютно същото, както винаги. На първо място, това означава, че не е нужно да пропускате нищо, което сте харесали в оригинала.

Но това също означава, че всичко, което не сте харесали, все още присъства в Skyward Sword HD. Все още трябва да се биете с един и същи, не особено хубав, шеф три пъти. Трябва да правите това още по-често, ако искате най-добрия щит в играта. Все още има мисията Song of the Hero, за да удължите края на играта.

Това не са проблеми, които биха били лесни за справяне. В сравнение например с търсенето на Triforce в The Wind Waker, е трудно да се коригира нещо в основното приключение на Skyward Sword HD, без играчът да забележи, че нещо е взето от играта. Няма да съдим много за ремастъра, но знайте, че нищо не се е променило, ако най-големият ви проблем с оригинала е нещо различно от Fi или контролите.

Преглед на Skyward Sword HD - Най-добрата версия?

Skyward Sword HD всъщност е точно това, което пише на кутията: Skyward Sword в HD. Но ремастерът прави много повече, за да осигури по-добро изживяване. По-добре е да се насладите на приключението, без да бъдете прекъсвани, а бутоните за управление правят играта много по-достъпна, отколкото някога е била.

Skyward Sword HD без съмнение е най-добрият начин да играете Skyward Sword. Не казвам, че сега играта е перфектна, но е по-лесно да се наслаждавате. Ако скочите от вашия Loftwing, за да изживеете това приключение, ще направите меко кацане на Switch.

Плюсовете и минусите

  • Sharp HD Image
  • Безупречно представяне
  • Добра история
  • Управлението на бутоните работи добре
  • Fi прекъсва по-малко
  • Още няколко ненужни съвета
  • Калибрирайте по-често, отколкото на правилно настроен Wii
  • Бавен старт
  • Усещане за откриване на мъгла

Популярна тема