Очаквания за CES 2018 - Ето за какво да внимавате

Съдържание:

Очаквания за CES 2018 - Ето за какво да внимавате
Очаквания за CES 2018 - Ето за какво да внимавате
Anonim

Споменете термина CES в разговор с технологичен ентусиаст и той или тя ще започне да отделя слюнка. Панаирът – тази година от 7 до 12 януари – съществува повече от пет десетилетия и включва множество революционни иновации през годините. Къде Бил Гейтс показа първия Xbox през 2001 г.? И къде Sony обяви, че идва с OLED телевизори през 2008 г.? Да, в Лас Вегас.

Това е изложението за потребителска електроника, където се правят подобни големи разкрития. Технологичното развитие не спря през изминалата година и бяха добавени доста джаджи и иновации. В допълнение, широката публика става все по-запозната с виртуалната реалност, смарт часовниците и 4K. Във всеки случай очакванията са големи, така че трябва да обърнете внимание на това!

По-големи и по-добри телевизионни екрани

Яркостта, размерът и остротата са това, с което производителите на телевизори могат да подлудят масите. Миналата година, когато става въпрос за телевизори, панаирът беше доминиран от HDR и 4K, но сега всичко това е малко по-малко вълнуващо. Компании като LG и Sony предпочитат да говорят за OLED, а първата дори идва с 8K OLED екран от 88 инча, най-големият телевизор до момента. Тогава, разбира се, конкуренцията не може да остане по-назад…

Samsung се фокусира основно върху QLED, от които първият Thunderbolt 3 Curved монитор може да бъде видян на CES 2018, но може да се предлага с Micro-LED телевизор. За да стане ясно каква е разликата, трябва да знаете какво означава OLED. Органичният диод, излъчващ светлина, е все по-популярна екранна технология и се използва в смартфони от известно време. Пикселите сами осигуряват светлина и не изискват фоново осветление, което е от полза за контраста, зрителния ъгъл и дебелината на телевизорите.

Недостатък е, че технологията все още е скъпа, консумира доста малко енергия и може да причини изгаряне. С Micro-LED светодиодите са още по-малки – по-тънки от косъм на главата ви – и тези проблеми са решени. Освен цената поне, защото екраните няма да станат по-евтини.

По-интелигентни домашни устройства

Вече обсъдихме екранната технология на телевизорите, но това, че те са умни, също е интересна част. LG иска да представи изкуствен интелект ThinQ, така че скоро да говорите с дистанционното си управление. Поради наличието на този гласов асистент, трябва да можете да давате стотици команди. Освен това телевизорите с ThinQ трябва да могат да функционират като център за другите ви смарт продукти във вашия дом.

Всичко е все по-свързано. Независимо дали работят с Alexa, Siri или Google Assistant, ще видим повече и по-добри интелигентни високоговорители, слушалки, телевизори, осветление и подобни домашни устройства. Високоговорители като Google Home Max, Apple HomePod и Sonos One ще получат повече конкуренция или дори може да получат актуализация.

Смартфони

Не само връзката между интелигентните продукти скоро отново ще бъде в светлината на прожекторите. 5G мрежата също става все по-интересна сега, когато компаниите и телекомуникационните доставчици бавно работят към нея. Що се отнася до смартфоните, този аспект е важно да се следи. CEA Tech, например, го постави като тема в програмата и големи играчи като Intel и Quallcomm със сигурност ще го споменат.

Въпреки факта, че CES всъщност не е мястото за обявяване на нови смартфони, LG, наред с други, ще представи нов модел: ярко розов V30. Така наречената Raspberry Rose следва версиите Moroccon Blue и Cloud Silver. Има и слухове, че Sony ще пусне нов телефон Xperia. Много хора също очакват анонс на Galaxy S9 на Samsung, но с банера Samsung x CES 2018 компанията създава впечатлението, че ще представят сгъваемия Galaxy X.

Компютри и лаптопи

Очакванията за CES 2018 също са високи в областта на компютрите, тъй като производителите Dell, HP и Lenovo ще имат видно присъствие. Така че очаквайте да видите много компютри, лаптопи, аксесоари или дизайни. С всички иновации в живота на батерията, свързаността и осмото поколение процесори на Intel, ще бъде подходящ момент да покажем големите скокове, направени на изложението.

Особено след като Intel и AMD се обединяват за първи път, за да доставят хибриден процесорен чип. Комбинацията от процесор Intel и графична карта AMD Vega го прави идеалния чип за по-малки лаптопи. Повече мощност, без батерията да се изтощи за нула време и вашият лаптоп незабавно да тежи три килограма или повече.

Виртуална и разширена реалност

Имаме очаквания от CES 2018 по отношение на AR и VR. Всички стрелки са насочени към самостоятелни слушалки и Qualcomm включи редица големи партньори с комплекта за разработчици Snapdragon 835. Oculus, наред с други, продължава да насърчава развитието с Oculus Go, който беше представен през октомври.

В допълнение, Lenovo и Google също изглеждат добре по пътя си съответно с очилата Mirage и Daydream. Те просто могат да имат няколко изненади в магазина на този фронт. Също така е поразително, че добавената реалност изглежда излиза от сянката на виртуалната реалност. Например панаирът има специален AR Marketplace, където, наред с други, присъстват Sony и Kodak.

И още очаквания за CES 2018

На изложението за потребителска електроника има място за много повече от описаното на предишните страници. Предишните години показаха, че има ръст на електрическите автомобили и части на борсата, което не е изненадващо, като се има предвид, че все повече страни поставят краен срок за продажба на бензинови и дизелови автомобили. CES 2017 вече даде подиума на Volkswagen, Ford, Mercedes, BMW и FCA и този брой може само да расте тази година.

Също така виждаме все повече и повече носими устройства, като проследяване на активността и смарт часовници от Polar, FitBit и Apple. Нашите очаквания за CES 2018 за истински пазар на носими устройства на панаира ни сърбят в мозъка. Ще има ли място и за някои съобщения около игрите? Миналата година изведнъж се появи датата на пускане на Mass Effect: Andromeda и кой знае кои разработчици ще пуснат нещо тази година.

За общ преглед на най-добрите съобщения от Consumer Electronics Show през 2017 г. вижте тези 10 най-добри съобщения. Още тогава беше парти, на което всичко се разкриваше!

Популярна тема