Apple LEGO игра с добавена реалност

Съдържание:

Apple LEGO игра с добавена реалност
Apple LEGO игра с добавена реалност
Anonim

Apple обяви тази вечер на Световната конференция за разработчици (WWDC), че предстои игра на Apple LEGO, но не по начина, по който си мислите. След кратко въвеждащо видео от WWDC, пресконференцията на Apple всъщност започна с обявяването на iOS 12, но не спря дотук. AR също беше задълбочен и ще бъде интегриран с LEGO.

В играта можете да сканирате LEGO строителни модели с вашия продукт на Apple и след това да играете с тях. Можете да правите куестове и да отключвате нови предмети. Можете дори да играете заедно с до четирима приятели в една стая. По време на презентацията на WWDC играта беше демонстрирана с два iPad-а, така че поне тези устройства изглежда работят с играта.

Чрез ARKit 2 беше обявена играта, която може да предостави няколко LEGO AR игри. Още игри бяха обещани по-късно тази година, но подробностите са оскъдни. Това е така, защото ARKit 2 може да се използва от разработчиците, за да разработват сами нови игри.

Apple LEGO игра, идваща по-късно тази година

Играта LEGO първо трябва да бъде доразвита, защото по време на WWDC беше използвана като демонстрация. Целта е да вдъхнови разработчиците сами да създават AR LEGO игри за устройства на Apple. Все още не е известно дали Apple вътрешно прави своя собствена LEGO игра.

Тази година WWDC ще се проведе в Сан Хосе, Калифорния. Събитието ще се проведе от понеделник, 4 юни до четвъртък, 8 юни. Световната конференция на разработчиците (WWDC) е конференция за разработчици, провеждана ежегодно от Apple. По време на WWDC се представят и тестват нов софтуер, хардуер и други продукти.

По време на WWDC 2018 бяха обявени няколко други неща. Например, iOS 12 беше обявен и тази нова актуализация носи набор от нови функционалности. Освен това бяха обявени нови актуализации за WatchOS под формата на WatchOS 5 и Dolby Atmos идва в Apple TV 4K. Новата MacOS също беше обявена под формата на MacOS Mojave.

Популярна тема