10-те най-големи техфлопа в историята - тези джаджи са просто безполезни

Съдържание:

10-те най-големи техфлопа в историята - тези джаджи са просто безполезни
10-те най-големи техфлопа в историята - тези джаджи са просто безполезни
Anonim

10. AirPower

На номер 10 от най-големите технологични провали е AirPower. Възможността за безжично зареждане на вашия смартфон или смарт часовник е хубава функция на по-новите устройства на Apple. Вече има много безжични зарядни устройства на пазара, но Apple досега не е пуснала собствен продукт за това. Това се промени до миналата седмица, когато AirPower беше официално отменен от Apple.

С подложката за зареждане можете да зареждате няколко устройства на Apple едновременно. Продукцията обаче не беше напълно безупречна. Подложката често ставаше твърде гореща и имаше проблеми с връзката между различните устройства. Apple избра да се откаже и да спре производството.

Image
Image

9. Ismell

На номер 9 от нашите най-големи технологични провали някога е Ismell. Ако никога не сте чували за това, ние разбираме това. Продуктът никога не е бил пускан на пазара. Целта на Ismell беше да пресъздаде аромати за зад компютъра. Свързвате устройството чрез USB и превеждате това, което вижда на екрана ви, в аромат. Сега продуктът струва около 20 милиона долара, но Ismell никога не е виждал светлината.

Продуктът дори не премина през своя прототипен етап и по-нататъшното производство беше бързо спряно. Ismell ще съдържа няколко касети, които ще трябва да сменяте от време на време. Те съдържат аромати, които се разпространяват автоматично, когато сте на определен уебсайт. Компанията зад това, DigiScents Inc. никога не е реализирал печалба от този продукт и фалира малко след това.

Image
Image

8. Apple Newton

Apple Newton е номер 8 от най-големите технологични провали. Можете да наречете това предшественик на iPad. Това беше първият продукт, който дори включваше разпознаване на ръкописен текст, но иновацията спря дотук. Продуктът имаше много производствени проблеми и имаше много грешки в специалната операционна система. В резултат на това разпознаването на ръкописен текст работи много зле и устройството просто беше твърде голямо и твърде скъпо.

Продуктът се продаваше от 1993 г. и имаше абсурдна цена от почти 1000 долара. В резултат на това Apple Newton не беше успешен за частни лица и през 1998 г. също беше обявено, че производството ще бъде спряно.

Image
Image

7. Betamax

През 1975 г. стартира Betamax. Този стандарт за VCR и видеокасети се конкурира с популярния VHS. Битката в крайна сметка беше спечелена от VHS, тъй като беше много по-евтин и времето за запис беше много по-дълго от Betamax. Единственото предимство на Betamax беше, че можеше да записва по-високо качество, но това не беше достатъчно, за да го направи успешен.

Освен че имаше всички тези недостатъци, Betamax беше и много по-голям от VHS. Това го направи твърде тромав за носене и твърде труден за съхранение навсякъде. Betamax никога не е бил успешен.

Image
Image

6. Windows Phone

Странният братовчед сред смартфоните е под номер 6 от най-големите технологични провали. Windows Phone можеше да бъде толкова добър, но за съжаление най-добре се използва като бронирана жилетка. Започва с оформлението на екрана. Няколко ярко оцветени блока, разпръснати на случаен принцип по екрана, показват различните приложения на вашия телефон.

О, да, говорим за тези приложения. Ако искате да инсталирате приложение като Instagram или Snapchat, по-добре погледнете по-нататък. А именно, имаше само фалшиви приложения за добре познати услуги, като по този начин замърсяваха телефона ви с различни лошо завършени софтуери. Windows Phone никога не е бил и никога няма да има успех, особено след като други марки като Huawei и Oppo си проправят път в смартфон индустрията.

Image
Image

5. Nintendo Virtual Boy

Виртуалната реалност става все по-популярна и по-добра. Nintendo обяви, че ще пусне пакет за виртуална реалност за Nintendo Labo, но това не е първият опит за виртуален свят. През 1995 г. те вече направиха опит с Nintendo Virtual Boy. Това устройство прожектира 32-битов свят на игра в черно-червен цвят, който можете да видите в един вид пресечна точка на виртуална реалност и 3D.

Това беше добър опит, но цената, наред с други неща, гарантира, че никога не е бил успешен. Nintendo Virtual Boy струваше 179 долара, което беше много пари за преносимо устройство по онова време. Да не говорим за тази преносимост, защото беше тромаво и тежко устройство, което беше по-ниско от например Game Boy.

Image
Image

4. Microsoft Zune

На номер 4 от нашите най-големи технологични провали е Microsoft Zune. Това беше отговорът на Microsoft на популярния Apple iPod, който доведе Apple до финансов крах. С Microsoft Zune компанията се опита да се конкурира с Apple, но не успя да се справи с вече много популярния iPod.

Това устройство също донесе малко или никакви иновации на iPod и остана в сянка. Докато Apple е продала повече от 400 милиона iPod, Zune остава на много мизерните 2 милиона. Така че голям провал.

Image
Image

3. Google Glass

Едни от първите очила за добавена реалност се нареждат на трето място сред най-големите технологични провали. Google Glass беше нещо като лента за главата с малък екран в ъгъла на окото. Ще получите известия за това и можете също да снимате или правите снимки. Очилата бяха само много скъпи, което означаваше, че не повече от милион бяха направени или дори продадени.

Google Glass беше отменен през 2015 г., но беше пуснат отново през 2017 г. с нова и подобрена версия, насочена към професионална употреба. Този е само по-скъп от първия и със сигурност не е за лична употреба.

Image
Image

2. Google+

Предоставяме второто място от нашите най-големи технологични провали на Google+. Тази услуга трябваше да се конкурира с Facebook, но се провали ужасно. Преди това Google се опита да спечели тази битка с Google Buzz и Google Friend, които също се провалиха напълно. Така че последният опит на Google беше с Google+.

Докато Facebook има повече от 2,2 милиарда потребители дневно, Google+ дори не достигна половин милиард потребители. Черешката на тортата за Google+ беше нарушение на данните, което беше скрито от обществеността, което накара много хора да игнорират услугата. Google+ вече не може да се използва от потребителите, което говори много за успеха на услугата.

Image
Image

1. Samsung Galaxy Note 7

Може би един от най-големите техфлопове идва от Samsung. През 2016 г., когато Galaxy Note 7 излезе на пазара, той беше най-бързият и най-добър продукт на Samsung. Например, Galaxy Note 7 имаше добра камера, красив екран и много голяма батерия. Тази голяма батерия най-накрая го уби.

След пускането имаше няколко инцидента, при които телефонът спонтанно се запали или дори избухна. Подмяната на тези устройства трябваше да разреши провала, но нищо не може да бъде по-далеч от истината. Производството е спряно и продажбите са спрени. Този изключително голям провал струва на Samsung приблизително 17 милиарда долара.

Това са най-големите техфлопове някога

От компютри с аромати до експлодиращи телефони. Има достатъчно технологии, които са напълно провалени. Скоро няма да видите отново тези продукти и услуги. Във всеки случай не се чувстваме като да имаме експлодиращ джоб. Най-големите техфлопове могат да бъдат намерени тук.

Популярна тема