Ето какво липсва на всички руснаци в сферата на развлеченията

Съдържание:

Ето какво липсва на всички руснаци в сферата на развлеченията
Ето какво липсва на всички руснаци в сферата на развлеченията
Anonim

Без филми от големи киностудия в кината

Големи студия като Disney, Warner Bros. Sony, Universal Pictures и Paramount обявиха, че засега няма да пускат нови филми в Русия. Това означава, че Pixars Turning Red и Warner Bros. The Batman, пуснати наскоро в останалия свят, няма да бъдат показани. Освен това Morbius и Sonic the Hedgehog 2 бяха отменени съответно от Sony и Paramount.

Не е ясно колко дълго ще продължат бойкотите, но ето някои други големи филми, които руснаците може да пропуснат:

 • Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор (6 април)
 • Лошите (27 април)
 • Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта (4 май)
 • The Bob's Burgers Movie (25 май)
 • Jurassic World Dominion (9 юни)
 • Lightyear (15 юни)
 • Елвис (23 юни)
Image
Image

Услугите за поточно предаване са блокирани

Освен кината, руснаците вече не могат да посещават различни стрийминг услуги за забавление. Netflix беше първият, който пусна услугата си офлайн в страната. Скоро последваха Amazon Prime Video и Crunchyroll. Disney+, HBO Max и Viaplay вече не бяха достъпни в страната.

В допълнение към всички заглавия, които вече са налични в руските версии на услугите, на руснаците им липсват много нови епизоди и филми. Например, The Adam Project наскоро излезе в Netflix и можем да се насладим на сезон 2 на популярната костюмирана драма Bridgerton в края на този месец. Руска кукла сезон 2, Stranger Things сезон 4 част 1, Peaky Blinders сезон 6 и The Umbrella Academy сезон 3 също ще бъдат достъпни в услугата за стрийминг през следващите месеци.

На Amazon Prime Video, от друга страна, руснаците имат последните два епизода на The Marvelous Mrs. Мис Мейзел сезон 4. Също така сезон 2 на Upload и филмът на ужасите Master няма да бъдат показани в Русия.

Apple TV+ в момента се предлага в Русия. Въпреки това Apple преди това затвори всичките си Apple Store, както физически, така и онлайн. Ето защо е вероятно Apple скоро да изведе услугата си за стрийминг офлайн.

Image
Image

Няма повече нови игри

Що се отнася до игрите, руснаците ще могат да започнат основно с игри, които вече имат. Nintendo eShop и PlayStation Store са затворени и двете компании вече не изнасят продукти в страната. Преди Sony да вземе това решение, компанията вече реши да не пуска Gran Turismo 7. Microsoft, Activision Blizzard, Ubisoft, Epic Games и CD Projekt RED също спряха продажбите.

 • Поръчайте предварително Kirby and the Forgot Land сега!

Take-Two дори отива една крачка напред: дори игри, които вече са закупени, вече не могат да бъдат инсталирани. Страната губи една от най-популярните си игри: Grand Theft Auto 5.

Руснаците вече не могат да хващат Pokémon или да кърмят Pikmins съответно в Pokémon Go и Pikmin Bloom. Всички игри на Niantic са офлайн в страната.

Въпреки че руснаците все още могат да играят игра на FIFA, те не могат с руски отбор или клуб. EA премахна всички руски национални отбори и клубове от FIFA 22, FIFA Mobile, FIFA Online и NHL 22. Вече не е възможно да закупите играта: EA вече не продава своите игри.

Както споменахме, не е ясно колко дълго ще продължат бойкотите, но ето някои нови и предстоящи игри, които руснаците (може) да не могат да играят:

 • Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin
 • Kirby and the Forgotten Land (25 март)
 • Страните на чудесата на малката Тина (25 март)
 • Nintendo Switch Sports (29 април)
 • Mario Strikers Battle League (10 юни)
 • Splatoon 3 (лято 2022)
Image
Image

BBC, ITV и ALL3 Media вече не се лицензират

Трите най-големи европейски телевизионни компании, отчитащи стотици телевизионни часове, решиха да не продават повече програми на Русия.

BBC дори настоява руските канали да не излъчват програми, чиито права вече са закупени, включително Doctor Who и руската версия на Strictly Come Dancing (Tantsy So Zvyozdami). Няма гаранция, че каналите ще обърнат внимание на това, така че е напълно възможно руснаците да не пропускат тези програми.

Image
Image

Не участвам в конкурса за песен на Евровизия

Руснаците не присъстват на конкурса за песен на Евровизия тази година. Това решение беше взето, след като обществени медии от различни страни, включително Холандия, призоваха Русия да бъде забранена от събитието. Няколко дни след това решение руските оператори VGTRK, C1R и RDO бяха незабавно отстранени от членството си в Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Ако спирането остане в сила, страната няма да може да участва в песенния фестивал през следващите години.

Image
Image

Не превъртайте социалните медии с часове

Дори социалните медии ще осигурят малко забавление. Facebook, Twitter и Instagram са блокирани в страната. Твърди се, че Facebook е нарушил руския закон за свободния поток на информация, като е блокирал акаунтите на руските държавни медии. В допълнение, решението на компанията-майка Meta да разреши публикации както във Facebook, така и в Instagram, призоваващи към насилие срещу руски войници, също е в действие.

Twitter е блокиран по подобна причина. Платформата е обвинена в нарушаване на правилата за „призоваване към бунтове и екстремистки дейности“.

TikTok все още е достъпен, но руските потребители могат да виждат само старо съдържание, създадено в собствената им страна. Поточно предаване на живо и качване на нови TikToks вече не е възможно. Компанията взе това решение, за да защити своите потребители от нов руски закон, забраняващ фалшивите новини. Всеки, който разпространява „невярна информация“за руските войски или призовава за санкции срещу страната, рискува да бъде осъден на затвор до 15 години.

Популярна тема