Diablo 2 Resurrected Ревю - Compulsive Remaster

Съдържание:

Diablo 2 Resurrected Ревю - Compulsive Remaster
Diablo 2 Resurrected Ревю - Compulsive Remaster
Anonim

Още от първия момент в Diablo 2 Resurrected има разпознаване. Почти всичко остана същото като оригиналния Diablo 2, но със съвременна графика. Огнените числа „II“се взират в теб и те предизвикват да подновиш лова на Diablo. Различните менюта също са познати, все още са някак архаични и не винаги е ясно за какво служат. Например, какво означава Legacy Mode, където можете да изберете разделителна способност 640x480 или 800x600? И как всъщност стартирате този Legacy режим? Отговорите могат да бъдат намерени, но за новодошлите може да изглежда малко странно.

След като започнете играта, много ветерани ще нададат вик на признание. 'Да! Ето как имах предвид Diablo 2!' Най-смешното е, че изобщо не можете да направите това. По онова време стандартът за монитори беше само съотношение 3:4, където сега широкоекраният е норма. Също така компютрите (Diablo 2 никога не се появи на конзолата) от онова време бяха напълно неспособни да създадат визуалните ефекти, както Diablo 2 Resurrected сега показва.

Това е най-важното нещо, което този Resurrected е постигнал: Diablo 2 е съживен, но точно както бихте си го представили сега. За тези, които искат да се убедят в огромния графичен напредък, който е постигнат, е наличен режим Legacy. Превключвайте между Legacy и Native с едно натискане на бутон. Това означава, че не е нужно да натискате бутон за пауза или да виждате момент на превключване. Не, вие превключвате незабавно по всяко време, дори докато правите заклинание или по време на битка с бос.

Image
Image

Старомодното става новомодно

Превключването към този Legacy режим е не само приятно допълнение за нас, старите, които обичаме да се наказваме с пикселната каша, каквато Diablo 2 всъщност беше, но също така безупречно показва колко малко Resurrected се различава от оригинала. Тази стара версия непрекъснато работи във фонов режим! Следователно внезапно не е изненада, че все още можете да използвате своите двадесетгодишни запазени игри и да продължите да играете незабавно. Всъщност Diablo 2 Resurrected е само старият Diablo 2 с голяма кожа върху него. Това е едновременно добра и лоша новина. Добрата новина е, че с това старото, познато усещане за Diablo 2 веднага се завръща и веднага се връщате в потока. Вие избирате своя герой или създавате нов и започвате своето приключение отново. Има само лоши новини. Diablo 2 вече е на повече от двадесет години и жанрът не е стоял неподвижен, не на последно място защото Diablo 3 се появи междувременно.

Image
Image

Твърде малко иновации

Много подобрения, които Diablo 3 има, те не посмяха да внедрят в Resurrected и това е жалко. Например, хората са се осмелили да коригират нещо, за да споделят вашето скривалище между различни герои, но това скривалище на човек все още е твърде малко. Докато Diablo 3 държи всичките ви отвари спретнато разделени, в Resurrected те просто остават в скривалището ви и блокират кутията. Особено в игра, задвижвана от плячка, като Diablo, където не можете лесно да видите кои капки са разпръснати по земята, това е основна точка на дразнене.

Влаченето на плячка напред-назад в базата ви и след това продажбата й в местния магазин скоро ще ви омръзне. Там можеше да се направи корекция на качеството на живот, без наистина да навреди на играта. Според нас измервателят на умората също трябваше да бъде премахнат. Игра, която все още ви принуждава да бягате, защото сте уморени, вече не можете да правите това. Друга точка е стилът на Souldborne, който оставя тялото ви с цялата ви плячка и пари, ако умрете. След това трябва да се опитате да стигнете до трупа си без вашите оръжия или броня, което може да бъде много трудно в този момент, ако просто се изправяте срещу голям (мини) бос. Diablo 3 се сбогува с това с причина.

Diablo 2 Resurrected също липсва значителна част по време на тестването: стълбите. Онлайн изживяването все още до голяма степен липсваше, въпреки че вече успяхме да създаваме герои онлайн. Играта заедно все още не беше възможна, но това ще бъде добавено по-късно. Затова не сме включили това в този преглед и оценихме играта като игра за един играч.

Image
Image

Все още солидна игра

Сега изглежда, че Diablo 2 Resurrected е ужасна игра, но разбира се не е така. Играта е остаряла и няма някои модерни джаджи, но основната игра все още е много силна. Не е за нищо, че оригиналната игра все още се продава в сайтове като GOG и се играе активно от много играчи. Тази ремастерирана версия убедително пренася този стар геймплей до днес. Графиката е на първо ниво и е специално да се види как Legacy pixel mush е доведена до днешните цифри, точно както се е развила в съзнанието ни. Пускането на тези графики на остарял двигател просто се отразява. Геймплеят е доста плавен, но когато бягате, ще видите редовно размазване, особено когато изследвате пещери. Този ремастър очевидно е направен с много любов към оригинала и е идеален за хардкор феновете които искат да видят как носталгията им става реалност. За тези, които искат да се впуснат в поредицата Diablo за първи път, Diablo 3 вероятно е по-добра отправна точка. Ако Diablo 2 Resurrected направи едно нещо, то е, че копнеем за дългоочаквания Diablo 4.

Плюсовете и минусите

  • Както го помните, но по-красиво
  • Малки подобрения, които правят живота по-лесен
  • Най-накрая на конзоли
  • Скривалището все още е твърде малко и тромаво
  • Старомодни елементи на играта
  • Графичната производителност не винаги е 100%

Популярна тема