The Elder Scrolls: Skyrim Anniversary Edition Review - старо вино в нови бутилки

Съдържание:

The Elder Scrolls: Skyrim Anniversary Edition Review - старо вино в нови бутилки
The Elder Scrolls: Skyrim Anniversary Edition Review - старо вино в нови бутилки
Anonim

Вече го казахме преди пет години в нашия преглед на специалното издание и то все още е в сила: това преиздание всъщност не е това, което всички фенове на Elder Scrolls чакат. Те с нетърпение очакват обявяването на The Elder Scrolls VI. Очевидно Bethesda все още не е там и междувременно ни представя нова версия на добре познатата Skyrim. Въпреки че Skyrim е напълно различен тип игра от GTA V, и двете игри имат редица специални паралели. И двете игри вече са на две поколения конзоли и видяха бял свят на PS3 и Xbox 360 (и PC). И двете игри все още са изключително популярни и от години се носят слухове, че ще излезе шеста част и всеки минимален слух за това се преглъща от феновете. И за двамата обаче няма светлина на хоризонта и излизането им вероятно е още години в бъдещето. Също така, и за двете, разработчикът в момента предпочита да се съсредоточи върху онлайн версията на играта: TES: Online и GTA Online. Изглежда, че феновете и на двата сериала ще трябва да поседят известно време.

Image
Image

Какво можем да очакваме от юбилейното издание на Skyrim?

Въпреки че изданието Anniversary е представено като версия с подобрения в настоящото поколение, това издание Anniversary е на практика същото издание като специалното издание отпреди пет години, но работи на SSD на PS5 и Xbox Series S|X. Неговите печалби в скоростта са неоспорими: времето за зареждане, което измъчваше Skyrim, не е изчезнало, а е намалено до най-вече само няколко секунди. Това не е пряка заслуга за това юбилейно издание, но със сигурност е приятно. Разбира се, това се отнася само за PS5 и Xbox Series S|X.

По отношение на съдържанието, не можем да се оплачем от юбилейното издание. Това е най-пълният пакет Skyrim, пускан някога. Може да се говори и за окончателно издание, но кой знае какво ще измисли Bethesda. Да започнем с това, че самият Skyrim, разбира се, е в този пакет, основната игра, която започна преди десет години. Версията, която виждаме тук, е почти същата като специалното издание с може би графични подобрения тук и там, но това е наистина минимално.

Играта изглежда добре и това със сигурност се отнася за околната среда, но моделите на героите и взаимодействието вече са малко изтощени и дървени. Там Skyrim показва, че имаме работа с десетгодишна игра. В допълнение, всички следващи DLC пакети също се появяват. Dragonborn, Hearthfire, Dawnguard, всички разширения, които значително разширяват света на играта Skyrim и задържат дори най-запалените играчи за известно време. Те, разбира се, вече бяха включени в специалното издание от преди пет години.

Image
Image

Creation Club

Наистина ново е включването на Creation Club. Самият Creation Club съществува от известно време и представлява мост между модовете и съдържанието, създадено от разработчика. Creation Club съдържа съдържание, създадено от модове, но е одобрено от Bethesda, след което им е разрешено дори да предлагат това съдържание срещу заплащане. В това юбилейно издание получаваме добър избор от съдържание безплатно. Това съдържание се състои от няколко части DLC, от които Saints and Seducers е най-привлекателният, с истинска история на куестове.

Допълнителното съдържание включва алтернативни брони, домашни любимци, оръжия, къщи за закупуване и живеене в тях, възможност за риболов, режим на оцеляване, където трябва да наблюдавате съня и храната си и - колко иронично - конска броня. За тези, които не могат да си спомнят, Bethesda беше една от първите, които въведоха микротранзакции с пакет Horse Armor в Oblivion. Платените DLC пакети вече са незаменими, за добро или лошо. Между другото различните брони и оръжия изглеждат красиви.

Освен това подбрано съдържание, Bethesda е включила и модификации, нищо ново за компютър, но доста необичайно за конзолни игри. Тези модификации модифицират играта и предоставят например графични подобрения. Недостатъкът на това е, че тези модификации деактивират трофеи и постижения. Така че за колекционерите те са забранени.

The Elder Scrolls: Skyrim Anniversary Edition струва си да се купи?

Целият пакет с право може да се нарече впечатляващ. Самото количество съдържание може да бъде огромно за тези, които тепърва ще стартират Skyrim. Трябва обаче да се добави едно предупреждение. По-голямата част от съдържанието вече беше включено в специалното издание, като допълнителното съдържание за създаване възлизаше на (добавена) стойност от около 20 евро. Ако след това видим, че специалното издание вече е предлагано няколко пъти за под две десетки, препоръчителната цена на дребно, за която се предлага това юбилейно издание, просто не е възможна.

Ако все още искате да имате налично съдържание на Creation Club, по-добре е да закупите петгодишното специално издание със също наличното надграждане. Междувременно търпеливо очакваме обявяването на The Elder Scrolls VI…

Плюсовете и минусите

  • Огромно количество съдържание
  • По-бързо време за зареждане на нови конзоли
  • Съдържание на Creation Club
  • Твърде малко новини в сравнение с предишни издания
  • Наистина ли чакаме ново преиздание?
  • Цената е твърде висока

Популярна тема