Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition Review – Приключение през паралелни светове

Съдържание:

Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition Review – Приключение през паралелни светове
Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition Review – Приключение през паралелни светове
Anonim

В Chrono Cross играете като Serge, обикновен тийнейджър, който един ден се озовава в друг свят. Този свят много прилича на неговия, с някои разлики. Най-голямата от тях е, че друга версия на Серж в този свят почина на млада възраст. Заедно с крадеца Кид и множество други герои, той се впуска в приключение през двата свята, за да разкрие истината за тези паралелни светове.

Chrono Cross предлага голямо разнообразие от герои, които да добавите към вашето парти: повече от 40 герои могат да се присъединят към вас. Не е възможно да наемете всички герои наведнъж, така че играта трябва да се играе няколко пъти, за да получите пълната история.

Image
Image

Новите графики можеха да бъдат по-добри

Когато Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition беше обявено, не всички бяха развълнувани от графиките. В Twitter няколко фенове се оплакаха, че актуализираната графика не е достатъчно добра. Наистина, графиките не изглеждат много добре в сравнение с днешните игри. По-специално кътсцените изглеждат зърнести и размазани.

Image
Image

Въпреки че е необходимо да свикнете, ако току-що сте играли игра от 20-те години на миналия век, бързо свиквате с нея. Ако предпочитате да играете със старата графика от 1999 г., това също е възможно: играта ви позволява да изберете да играете в „класически“режим или „нов“режим. Когато превключвате между двете, определено ще видите разлика. Въпреки че портретите в диалоговите прозорци изглеждат добре по отношение на качеството (в „класическите“те имат по-ретро вид), почти можете да преброите пикселите за останалите. Графиката наистина е подобрена, но тези, които са се надявали на още по-високо качество, нямат късмет.

Въпросът, разбира се, е до каква степен графиката е повлияла на възможността за игра на дадена игра. Ако историята е наред и играта продължава да ви забавлява, има ли значение дали графиките не са съвсем перфектни?

Image
Image

Открийте паралелни светове

Историята на Chrono Cross със сигурност е добра. С два въображаеми паралелни свята за изследване, над четиридесет героя със собствени сюжетни линии, различни странични куестове и различни краища, има повече от достатъчно за правене. Способността да пътувате между двата свята също е това, което прави Chrono Cross толкова забавен, защото: колко големи са разликите между тези светове?

Чрез съществуването на тези паралелни светове Chrono Cross също ви кара да мислите за различни проблеми. Какво влияние оказват решенията, които вземате? Какво те прави това, което си? Освен това играта също така критикува ролята на човечеството в унищожаването на света.

Image
Image

Поради широката гама от уникални герои, има и за всеки по нещо. Има място за до три героя във вашата група, така че ако намирате един герой за досаден, можете просто да го оставите настрани и да го замените с друг. Допълнете партито си с рок звезда, скелет, говорещо лилаво куче, арлекин, фея, живо цвете, извънземно или някой от другите луди герои.

Тъй като не всеки герой може да бъде нает при първото ви изиграване и играта също така има множество окончания за отключване, играта също така предоставя часове игра и възможност за преиграване. Основната игра може лесно да продължи тридесет до четиридесет часа, ако отделите време да откриете всичко, което трябва да откриете. New Game+ може лесно да добави още 30 часа, за да отключите всички герои, подсюжети и окончания.

Image
Image

Не атакувайте сляпо

Chrono Chross използва походова стратегия в своите битки, където три неща са особено важни: издръжливост, точност и елементи. Всеки герой започва битка със седем точки издръжливост, които намаляват с всяка атака. Колко точки губите зависи разбира се от вида на атаката. Ако герой има 0 точки за издръжливост или издръжливостта е дори в минус, тогава трябва да изчакате, докато лентата се запълни донякъде отново.

В допълнение, точността е важна. С физически атаки можете да избирате от три нива: Слабо (1), Силно (2) и Яростно (3). Всяка атака има свой собствен процент на успех, който се увеличава леко с всяка атака. За това, разбира се, вашата атака трябва да удари врага; ако не, процентът на реализация остава същият.

Image
Image

Последното нещо, на което трябва да внимавате в битка, са елементите. Elements включва не само магически атаки и лечебни заклинания, но и лечебни предмети и немагически умения. Използването на правилните елементи може да доведе до или да прекъсне битка. Когато загубите битка, е по-вероятно да имате нужда от определени елементи, отколкото вашите статистики да са твърде ниски.

Елементите не могат да се използват, когато пожелаете: първо трябва да повишите ниво на магията си чрез физически атаки. Кой елемент можете да използвате зависи от нивото ви на магия. Това означава, че когато започне битка, не можете веднага да хвърлите най-силния си елемент в битката.

Image
Image

Чрез тези три неща, Chrono Cross ви кара да мислите. Атакуването на сляпо често не е опция, особено в битки с босове. Въпреки че повечето битки с чудовища няма да ви стресират твърде много, бойната система на Chrono Cross гарантира, че има много разнообразие в битките и че битките с босове остават предизвикателни.

Жалко е, че когато решиш да избягаш в надземния свят, не винаги имаш време наистина да избягаш. Ако не реагирате достатъчно бързо, ще бъдете хвърлени обратно в битката.

Image
Image

Играйте по-бавно или по-бързо с Time Shifter

Ако имате малко търпение, Chrono Cross е намерил нещо за него: Time Shifter. С помощта на този удобен елемент можете да забавите или ускорите играта. На превключвателя натиснете веднъж бутона ZL, за да забавите, и бутона ZR, за да ускорите.

В надземния свят ускоряването не винаги е практично. Въпреки че бягането е много по-бързо по този начин, скоро ще се натъкнете на всякакви препятствия по пътя си. Работи добре в битка. Ако винаги сте се дразнили от времето, което понякога отнема на вашите герои и врагове, за да атакуват, това е нещо от миналото с Time Shifter.

Time Shifter не беше наличен в оригиналната игра, докато не беше пусната New Game+. В ремастъра имате Time Shifter незабавно на ваше разположение.

Image
Image

Визуалният роман Radical Dreamers

В допълнение към Chrono Cross, ремастерът включва и Radical Dreamers, базиран на текст визуален роман, издаден ексклузивно в Япония през 1996 г. Този визуален роман, според разработчиците, се развива в паралелен свят и следва Serge, Kid и Magil, докато проникват в къщата на Lynx, за да откраднат Frozen Flame. Играта в крайна сметка беше използвана като вдъхновение за Chrono Cross, което означава, че не е нужно да играете Radical Dreamers, за да разберете Chrono Cross. Ако не сте фенове на жанра, можете да пропуснете този.

Въпреки че Chrono Cross е обновен, Radical Dreamers използва същата графика като през 1996 г. и това се вижда. На играта липсва графика, така че е жалко, че разработчиците не са отделили време да я освежат. Старата графика просто не изглежда добре на по-новите конзоли. Освен това понякога е трудно да се следи точно къде се намирате в къщата, тъй като играта често използва повторно едни и същи графики.

Image
Image

Radical Dreamers също използва произволни битки, но те също са във визуална нова форма. Въпреки че понякога има някаква логика кой избор да изберете, често това е хазарт. Например, не можете да знаете предварително в коя посока да се гмурнете, за да избегнете атака. Това го прави доста разочароващо, защото не можете лесно да следите колко HP Serge остава.

Също така е жалко, че Radical Dreamers, за разлика от Chrono Cross, нямат опция за бързо превъртане напред. Това би било хубаво с игра с толкова много текст, особено след като много текст се повтаря, докато си проправяте път през къщата.

Визуалният роман продължава около три часа, така че няма да ви се налага да отделяте много време за него. Ако сте любопитни как първоначално са изглеждали някои герои и идеи от Chrono Cross в Radical Dreamers, струва си да отделите малко време, за да видите играта.

Image
Image

Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition Review – забавление без прекъсване

Жалко е, че на играта не е даден нов облик, защото изгледът, дължащ се на графиките, не е съвсем актуален. Но ако играете достатъчно дълго, якето все още ще стои като ръкавица и ще имате непрекъсната усмивка на лицето си, когато играете Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition и това е, което се брои в крайна сметка!

Плюсовете и минусите

  • Интересна история, която те кара да се замислиш
  • Бойна система, която предлага разнообразие и предизвикателство
  • Цветни герои
  • Достатъчно съдържание, за да ви занимава с часове
  • Time Shifter наличен веднага
  • Освежената графика можеше да е по-добра
  • Radical Dreamers използва стари графики от 1996
  • Залагане на правилната атака в битките в Radical Dreamers

Популярна тема