Viaplay очаква 100 000 холандски абонати до F1

Съдържание:

Viaplay очаква 100 000 холандски абонати до F1
Viaplay очаква 100 000 холандски абонати до F1
Anonim

Услугата за поточно предаване Viaplay очаква да има 100 000 холандски клиенти през първата си година. Компанията е инвестирала сериозно в правата на Формула 1, Бундеслигата и Висшата лига. Следователно Viaplay няма веднага да бъде печеливша за компанията майка Nordic Entertainment Group. Андерс Йенсен, главен изпълнителен директор на Nordic Entertainemnt Group, каза пред ANP, че обикновено са необходими три години, за да се върне услугата в дадена страна.

Viaplay ще бъде достъпен в Холандия от следващия месец. Според Дженсън все още се работи по последните подготовки на услугата за стрийминг, но по принцип услугата вече е готова за използване. Дженсън има големи надежди за разширяването на своята компания и се надява да добави 1,6 милиона домакинства като клиенти до 2022 г. „международно“. Според шведа до голяма степен за това ще допринесе холандският пазар. Освен това Viaplay наскоро беше въведен в Съединените щати.

Viaplay във все повече и повече страни

Крайната цел е да направим услугата за стрийминг достъпна във все повече и повече държави. До края на 2025 г. Jensen иска да достигне до около 6 милиона домакинства извън своя северен вътрешен пазар с Viaplay. Nordic Entertainment Group предизвика вълнение миналия май, когато успя да придобие холандските права за излъчване на F1 за няколко години. До миналото лято състезанията се излъчваха от Ziggo и спортът се гледаше много там, до голяма степен благодарение на напредъка на Макс Верстапен в спорта.

Интересното е, че шведската компания също наскоро сключи сделки със Ziggo и T-Mobile, наред с други. Това прави регистрацията във Viaplay привлекателна за клиентите на тези телекомуникационни компании. Самата услуга за стрийминг също излезе с добра оферта.

Популярна тема