Крадците отиват в затвора за откраднати Pokémon карти

Съдържание:

Крадците отиват в затвора за откраднати Pokémon карти
Крадците отиват в затвора за откраднати Pokémon карти
Anonim

През декември 2020 г. един от обирджиите, Фахад Ал-А., сключи споразумение с жертвата под фалшиво име за закупуване на карти Pokémon. Другите двама, Сягалио К. и Барт Г., прибрали картите от дома на жертвата в Кампен. Въпреки това, веднага щом сложиха картите в чанта, мъжете поискаха бутилка кока-кола, която беше в килера. Когато жертвата се навела да грабне бутилката, грабителите го натикали вътре и го заключили. Жертвата беше освободена доста бързо, тъй като носеше телефона си със себе си и успя да се обади в полицията.

G. и К. са откраднали 28 свободни карти и кутия, съдържаща 36 запечатани пакета, състоящи се от единадесет карти. Сред откраднатите карти има и такива от 90-те години на миналия век. Картите от онова време струват много повече от картите, появили се по-късно. Общата стойност, която мъжете са откраднали, се оценява на около 48 000 евро.

Допълнителна сигурност за Pokémon карти

Поради високата стойност на картите за игра, сигурността в магазините за играчки вече беше значително повишена в края на миналата година. Например, картите вече не могат да бъдат намерени на рафтовете, има допълнителен персонал и магазините дори купуват допълнителни камери и сейфове.

Не само в Холандия има хора, които са готови на всичко, за да получат Pokémon карти. Например миналата година мъж в Токио беше арестуван по подозрение, че е проникнал в магазин, където не само е взел съдържанието на касата, но и е избягал с Pokémon и Yu-Gi-Oh карти. Не всеки, който притежава Pokémon карти, има късмет, че картите струват много пари. Например картите, които Youtuber Logan Paul закупи за 3,5 милиона долара, се оказаха фалшиви.

Популярна тема