Популярната игра на думи Wordle вече има и фризийски вариант

Съдържание:

Популярната игра на думи Wordle вече има и фризийски вариант
Популярната игра на думи Wordle вече има и фризийски вариант
Anonim

Тези, които са малко активни в Twitter, вероятно са забелязали, че има нова тенденция: Wordle. Тази подобна на Lingo игра завладя мнозина и резултатите се споделят масово в Twitter и други социални медии под формата на черни, жълти и зелени блокчета.

Точно както в Lingo, Wordle изисква от вас да познаете думи от пет букви. При всеки опит играта показва кои букви има или не в думата и дали са на правилното място. Играчите трябва да отгатнат думата в рамките на шест опита.

Този успех естествено доведе до редица отделни продукти. Миналия месец студентът Джеле Беселинг излезе с холандска версия на популярната игра: Woordle. Той направи играта за един ден. Сега Besseling идва и с фризийски вариант, наречен Wurdl.

Още букви на клавиатурата

Клавиатурата на фризийската версия очевидно се нуждаеше от разширение със знаци, които често се използват във фризийския език. Например ще намерите ê, â и ú. Besseling разработи Wurdle с Buro KLEI, Fryske Akademy и Afûk, организация, която популяризира фризийския език.

Оригиналният Wordle е толкова популярен, че The New York Times възприе играта от нейния оригинален създател. Вестникът призовава феновете, че играта ще остане безплатна и няма да се правят промени в играта.

Популярна тема