Apple идва със специални правила за холандския App Store

Съдържание:

Apple идва със специални правила за холандския App Store
Apple идва със специални правила за холандския App Store
Anonim

През последните години пазарните власти обръщат много повече внимание на технологичните компании. Например доста често сме виждали компании като Meta, Google и Apple да бъдат глобявани. Последният също е в противоречие с холандския ACM от известно време, което доведе до наказание, което може да възлезе на 50 милиона евро.

Проблемът е в приложенията за запознанства, които се оплакаха, че потребителите могат да използват само платежната система на Apple, за която разработчиците трябва да дадат сериозен процент. ACM обяви, че Apple трябва да промени правилата си, тъй като в момента компанията злоупотребява с доминиращата си позиция.

По тази причина Apple обяви в публикация в блог, че правилата са се променили за холандския App Store. Разработчиците вече могат да изберат да използват трета страна или собствена платежна система на Apple, пренасочвайки потребителите към външен уебсайт за плащане или комбинация. Също така, предупреждението за използване на система на трета страна вече е много по-малко заплашително. Това се отнася само за разработчиците на приложения за запознанства като Tinder.

Martijn Snoep, председателят на ACM, казва в изявление, че е щастлив, че Apple коригира правилата. Според Snoep потребителите „в крайна сметка ще извлекат ползите“.

Apple не е доволен от промените

Въпреки факта, че Apple вече отговаря на изискванията на ACM, технологичната компания не го направи без охота. Apple е всичко друго, но не и доволна от ситуацията. Според компанията промените в правилата "не са в интерес на поверителността или сигурността на данните на потребителите".

Следователно Apple обжалва първоначалната заповед на ACM за промяна на правилата.

Популярна тема