Нов холандски закон изисква актуализации за смартфони и телевизори

Съдържание:

Нов холандски закон изисква актуализации за смартфони и телевизори
Нов холандски закон изисква актуализации за смартфони и телевизори
Anonim

Новият холандски закон гласи, че закупеният продукт трябва да отговаря на това, което потребителят може разумно да очаква, включително актуализациите. Ако това не е така, потребителят може да се свърже с продавача или търговеца и да поиска от тях да продължат да спазват договора за покупка. Те могат също така да ви предложат заместващ продукт или да ремонтират продукта. Ако това не е възможно, продавачът може да намали цената или потребителят може да развали договора, с което потребителят получава покупната цена обратно.

Защо този закон се въвежда сега?

Тази поправка е в съответствие с правителствена кампания за актуализиране на продукти и приложения. Изследване на Министерството на икономиката и климата (EZK) показва, че повече от половината холандци не актуализират смарт устройства, защото това отнема много време или защото би било караница. Това ги прави податливи на киберпрестъпления и правителството също иска да се справи с това с тази поправка в закона. Следователно актуализациите са много важни за предотвратяване на киберпрестъпления.

На уебсайта на кампанията „Направете своите актуализации“можете да прочетете повече за проблемите, които един остарял продукт може да причини, и съвети как да поддържате приложенията си актуални. Можете също да гледате хумористично видео с информация в YouTube.

Популярна тема