Германия иска да направи кутии за плячка 18+ с нов закон

Съдържание:

Германия иска да направи кутии за плячка 18+ с нов закон
Германия иска да направи кутии за плячка 18+ с нов закон
Anonim

Законът не е насочен специално към игрите, но адвокат Джулия Марис каза пред германския вестник Der Spiegel, че „онлайн игри или приложения, които използват кутии за плячка или подобни предложения в играта, вероятно ще бъдат класифицирани като 18+.“. '

Със закона германското правителство иска да попречи на децата да бъдат излагани твърде много онлайн с реклами, които ги примамват да купуват съдържание или бонуси. Като част от закона игрите, които го правят, трябва, наред с други неща, да показват предупреждения.

Кутии за плячка FIFA 21 скоро 18+

Игрите, които понастоящем са подходящи за всички възрасти, трябва да се продават само на възрастни съгласно този закон. Например, FIFA 21 понастоящем няма възрастови ограничения в Германия, но също така може да стане 18+ поради режима Ultimate Team, в който комплектите карти се продават за истински пари.

Между другото, разработчиците на FIFA няма да се съгласят; Бившият изпълнителен директор на EA Питър Мур отрече преди два месеца, че Ultimate Team Packs са форма на хазарт. В Холандия е забранена продажбата на FIFA пакети с истински пари, защото твърде много би наподобявало хазарт. Практиката с кутии за плячка е много доходоносна за издателите и потенциално може да генерира милиарди в бъдеще.

Популярна тема