Meta се поддаде на критика: няма център за данни в Холандия

Съдържание:

Meta се поддаде на критика: няма център за данни в Холандия
Meta се поддаде на критика: няма център за данни в Холандия
Anonim

Градският съвет на Zeewolde би искал да види Мета да се установи в региона, но жителите на общината не са съгласни с това. По време на общинските избори противниците на центъра за данни направиха голяма печалба, което изпрати ясен сигнал. В допълнение, мнозинството в Камарата на представителите гласува за отлагане на плановете.

Поради целия шум, Meta, компанията майка на Facebook и Instagram, наред с други, реши окончателно да се откаже от изграждането на центъра за данни. Технологичната компания каза това в изявление, както беше съобщено от NOS, наред с други.

Meta не изхвърля всичко веднага. Компанията казва, че иска да работи с общината и провинцията, за да „завърши проекта ефективно“.

Големи съмнения относно центъра за данни Meta

Шумът около центъра за данни започна, когато стана ясно колко енергия ще струва. В Холандия вече има недостиг на електрическа мрежа и тъй като центърът за данни трябваше да бъде най-големият в Европа, с размер от 166 хектара, центърът щеше да поеме голяма част от енергийните доставки в региона.

Освен това имаше съмнения относно влиянието на центъра за данни поради последиците от остатъчната топлина и използването на вода. Според Мета и общината центърът за данни ще осигури заетост в региона, но това е изключително разочароващо според противниците. Не са необходими много служители, за да поддържате един център за данни работещ.

Популярна тема