Услугите за стрийминг трябва да инвестират в холандски продукции

Съдържание:

Услугите за стрийминг трябва да инвестират в холандски продукции
Услугите за стрийминг трябва да инвестират в холандски продукции
Anonim

Според законопроекта услугите за стрийминг трябва също да инвестират 4,5 процента от оборота, който генерират в Холандия, в холандски продукции. Държавният секретар Гюнай Услу по културата и медиите се надява да предотврати напредъка на чуждестранните стрийминг услуги „за сметка на холандските истории“. Законът вече ще се прилага от 1 януари 2023 г.

Но услугите за стрийминг не трябва да инвестират веднага. Законът се прилага само за стрийминг услуги, които имат оборот от най-малко 30 милиона евро в Холандия. През първата година от закона ще бъде измерено кои стрийминг услуги отговарят на това, след което през 2024 г. трябва да се направят инвестиции за финансиране на холандски продукции или закупуване на съществуващо холандско съдържание.

Прочетете също: Няколко сериала на HBO Max изчезват от услугата

Законът е в съответствие с мерките, които вече се прилагат от ЕС. От няколко години стрийминг услугите са задължителни да инвестират на европейския пазар. Специално Франция върви много напред в това отношение, тъй като услугите за стрийминг там трябва да инвестират не по-малко от 20 процента от оборота си в европейски продукции, от които 85 процента също трябва да са френскоговорящи.

HBO Max спира с холандски оригинали

Законопроектът може да доведе до промяна в стратегията за необходимите стрийминг услуги. Наскоро HBO Max намали местните продукции, за да намали разходите. Може да виждаме това по-рядко в бъдеще, когато законът бъде приет.

Популярна тема