EA lootboxes, почукани на пръсти от Advertising Code Foundation

Съдържание:

EA lootboxes, почукани на пръсти от Advertising Code Foundation
EA lootboxes, почукани на пръсти от Advertising Code Foundation
Anonim

Stichting Reclame Code докосва Electronic Arts по пръстите си за реклама на кутия за плячка в играта. Студент от Неймеген възрази срещу фондацията. Той реши да забрани рекламата.

EA loot boxes са атакувани

Това е изображение, рекламиращо FIFA Ultimate Team. В рамките на тази функция можете да залагате реални пари за шанс да добавите най-добрите играчи към вашия отбор. Сякаш кутията за плячка работи и в други игри: плащате пари и след това получавате случаен предмет с произволна стойност. В този случай получавате футболист, без да имате влияние върху това кой футболист е този.

Конкретната реклама беше подвеждаща, тъй като се отнасяше за „специална селекция за рожден ден“, съдържаща много редки играчи. Когато студентът купи такава кутия за плячка, той също очакваше да получи рядък играч. Това обаче се оказа невярно и по този начин играчът се почувства подведен. Фондацията Advertising Code е съгласна с него, така че рекламата вече е забранена.

ЕА ще вземе ли това на сериозно?

Документите около случая все още не са публикувани, тъй като все още има шанс EA и жалбоподателят да обжалват решението. Въпреки това уебсайтът Nu.nl вече успя да види документите.

Напоследък се говори повече за кутиите за плячка. Например холандските и белгийските органи за хазартни игри издадоха изявления, че определени игри нарушават законодателството за хазартните игри. В отговор Electronic Arts просто каза: „Не вярваме, че FIFA Ultimate Team или кутиите за плячка са хазарт."

Следователно въпросът е дали EA ще обжалва решението, или ще се примири с него.

Популярна тема