Кутиите за плячка ще генерират $20 милиарда приходи до 2025 г.

Съдържание:

Кутиите за плячка ще генерират $20 милиарда приходи до 2025 г.
Кутиите за плячка ще генерират $20 милиарда приходи до 2025 г.
Anonim

Вече не е тайна, че можете да спечелите много пари с кутии за плячка. Следователно не е изненадващо да видим популярни AAA игри, използващи тази практика, като FIFA 21, Fortnite и Overwatch. В резултат на това издателите са реализирали 15 милиона долара печалба само през 2020 г., според доклад на Juniper Research, съобщава GamesIndustry.biz.

Но изследователската фирма смята, че експоненциално повече пари ще се правят с кутии за плячка в бъдеще. Juniper Research очаква оборот от не по-малко от 20 милиарда долара през 2025 г. Голяма част от този оборот ще бъде генериран чрез мобилни игри. В допълнение, Далечният изток и Китай ще бъдат основно отговорни за оборота, където мобилните игри стават все по-популярни.

Какво ще кажете за кутиите за плячка в Европа?

Изследователският доклад прогнозира, че Западна Европа ще бъде само малка част от огромния оборот на кутии за плячка. Това не е много странно, защото в региона се засилва съпротивата срещу практиката. Например Холандският орган по игрите определи, че кутиите за плячка в някои игри попадат в обхвата на хазарта и следователно са забранени, като например във FIFA 21. Кутиите за плячка също са забранени в Белгия и се очаква след това повече държави да ограничат практиката в следващите години. lay.

Популярна тема