Настолна игра на седмицата: Camel Up

Съдържание:

Настолна игра на седмицата: Camel Up
Настолна игра на седмицата: Camel Up
Anonim

Защо Camel Up?

Намирате ли хазарта за вълнуващ, особено на състезания? Но не искате ли да загубите големи суми пари? Търсите ли кратка игра, в която всички участници ще бъдат еднакво шумни? Харесвате ли странни мийпъли и още по-добре ли е, ако си подхождат добре? Добавя ли нещо, ако подреждането на гореспоменатите meeples е важен елемент от играта? Тогава Camel Up може да е нещо за вас.

Camel Up е кратък, но много присъстващ през цялото времетраене. Поразителните фигури на играта привличат окото и играта може да се преобърне напълно по всяко време. Той е прост и вълнуващ, което го прави подходящ за цялото семейство. Или дори като игра за пиене! Освен това не много умове ще се разбият за това, защото в по-голямата си част всичко се свежда до случайността. Залагате ли?

Image
Image

Какво е Camel Up?

В Camel Up играчите са богати хора, които са пътували до Египет за това очевидно известно състезание с камили. Целта? Залагайте, залагайте и залагайте до насита, но се върнете с възможно най-много пари. Защото печели играчът с най-голяма печалба.

Следователно играчите не са състезателните камили, а зрителите извън игрището. И става още по-лудо, защото тези камили също се катерят една върху друга! Нашият опит с камилите е ограничен, но рядко ги виждаме да го правят. (И нямат ли камилите две гърбици?) Така че не е чудно, че състезание като това привлича тълпи. Играчите имат известно влияние върху състезанието, но то е ограничено. По-скоро е важно да направите добро предположение и да съберете малко песо, рингети или злоти. Нека шансовете винаги са във ваша полза.

Куповища, пари и камили

Централният механизъм в Camel Up са камилите. Ако някой кацне на квадрат, където стои друг, той скача безцеремонно (защото камилите не могат да говорят) върху своя спътник/опонент. Ако камила върви с други на гърба си, тя носи останалите без проблем. Така всеки печели от чуждия труд. И за песимистите сред нас: долната камила е последна, въпреки че работи най-трудно.

Поради натрупването, първото може внезапно да се окаже последно за нула време. Ако жълтото е на върха на купчината, но след това се отдръпне и след това синьото стъпи върху него, това е голям обрат! Следователно редът, в който вървят камилите, също е много решаващ. Но този ред на ход също е случаен. И така, кой ще спечели?

Защото само с добра интуиция печелите купища пари с тези купища камили. Не че ти трябва, ти вече си богат. Но богатите, както и бедните, искат да бъдат по-богати. Така че отидете, погледнете съдбата в очите и направете предположение. Или изчакайте малко. Но не твърде дълго! Никаква печалба не е загуба и никакъв хазарт не е за страхливци. Скоро ще пропуснете всички тези пари и ще си ударите един-два удара по главата!

Image
Image

Победете съдбата или оправете състезанието?

Така че редът, в който бягат камилите, е случаен и колко далеч бягат се определя от зар. Това чист шанс ли е? Camel Up просто монопол ли е? Добре, това е последният път, когато премахваме тази игра. Може би. Но за да се върнем към нашата гледна точка, има някои неща, които можете да направите или с които да разсъждавате.

По този начин не можете да определите кой кога ще ходи, но знаете кой вече е бил там. Състезанието се играе на няколко етапа, като във всеки етап всяка камила заема своя ред точно веднъж. Било ли е вече бялото и трето ли е? Тогава вероятно не е разумно да залагате, че ще спечели този етап. Освен ако не е на камила, която се завърта отново, разбира се. Но той няма да победи белите в никакъв случай.

Можете също да поставите оазис или пясъчник на пистата. Явно това е позволено в тази и без това странна надпревара. Когато камила стъпи върху него, тя се движи през или назад в квадрат, в зависимост от това кой сте поставили. Освен това ще спечелите един египетски долар. Това са безплатни пари! И така може да успеете да дадете допълнителен крак на камилата, на която сте заложили. Просто трябва да кацне точно на правилния квадрат, така че няма гаранции.

Image
Image

Избор на стрес и къси буркани

С целия този натиск да направим правилното предположение, вече се изпотяваме. Но има повече възможности за избор, всички еднакво стресиращи. Всеки рунд можете да направите едно от четири неща. Познайте коя камила ще бъде първа/последна в състезанието, поставете своя оазис/пясъчна яма на пистата, познайте коя камила ще спечели сцената или управлявайте камила. Ще се стресирате, защото времето е всичко.

Ако познаете твърде рано, вашият фаворит може да не спечели. От друга страна, ако залагате за опонентите си, ще спечелите значително повече. Искате ли повече информация? След това вижте кой зар излиза от пирамидата и вземете малко пари за него. Но сега опонентите ви имат повече информация и могат да я използват по-рано от вас. След това просто поставете своя оазис/яма. Но искате ли да помогнете или да попречите на някого? Зависи на какво залагате. И все още не сте го направили! Усещането е, че всеки избор е грешен, но трябва да направите нещо. И това го прави вълнуващо.

Това, което също е важно в хазартна игра като тази е, че потовете са кратки. След половин час на Camel Up можете да почистите отново. Така че няма да е дълго, бавно унижение, а жестока, хм, надпревара. И не трябваше да продължава повече, защото тогава напрежението скоро ще изчезне. Не ви стига? След това играете друга игра. Но тогава не трябва да хленчите, защото който прави камила от себе си, не трябва да протестира срещу товара.

Това беше поглед върху Camel Up. Към момента на писане играта се продава в Bol.com за 39, 19. Хареса ли ви тази статия? Тогава разгледайте някой от другите ни артикули за настолни игри. Харесайте нашата неделна поредица от настолни игри! Имате въпроси, коментари или предложения за следващо издание? Кажете ни в коментарите.

Популярна тема