Британското правителство заплашва издателите на игри с кутии за плячка

Съдържание:

Британското правителство заплашва издателите на игри с кутии за плячка
Британското правителство заплашва издателите на игри с кутии за плячка
Anonim

Издателите изпитват нарастващ натиск от правителствата. Докато досега предимно Белгия и Холандия предприемаха действия срещу кутиите за плячка, сега Обединеното кралство също се присъединява към битката.

Британското правителство призова издателите и разработчиците да гарантират, че децата и младите хора вече не могат да купуват кутии за плячка, съобщава VGC. Ако проблемът не бъде решен веднага, правителството ще премине към по-строги мерки, като например закон срещу кутиите за плячка.

Холандски закон срещу кутиите за плячка

Обединеното кралство не е единствената страна, която потенциално ще въведе закон срещу кутиите за плячка. В Холандия правилата вече са по-строги за издателите и разработчиците поради нашия закон за хазарта, но CDA иска специален закон срещу хазарта в играта. Правителствените партии, GroenLinks и SP подкрепят плана, така че има голям шанс законът да бъде приет.

Причината, поради която беше поискан специален закон, е, че Gaming Authority наскоро загуби дело срещу Electronic Arts. Агенцията наложи наказание на издателя заради FUT пакетите във FIFA, но според съдията пакетите не попадат в хазарта, защото не могат да се търгуват. Според депутата от CDA Анри Бонтенбал, „сега са спешно необходими ясни правила“.

Популярна тема