Забранени ли са кутиите за плячка? Някои кутии в нарушение на закона за хазарта

Съдържание:

Забранени ли са кутиите за плячка? Някои кутии в нарушение на закона за хазарта
Забранени ли са кутиите за плячка? Някои кутии в нарушение на закона за хазарта
Anonim

Феноменът на кутиите за плячка е познато лице в света на игрите. Тези цифрови сандъци със съкровища могат да бъдат закупени с истински пари и съдържат предмети, които никога или рядко можете да получите по друг начин. Тези така наречени кутии за плячка могат например да бъдат намерени в Star Wars Battlefront II и Middle-earth: Shadow of War, с акцент върху стоките. Например, и в двете игри можете да купувате кутии за плячка, съдържащи елементи, които осигуряват предимство в играта, сега това вече не е възможно.

Игри, в които кутиите за плячка са забранени

Нидерландският орган по игрите не иска да разкрие десетте игри, които са били разследвани. Но ако четирите посочени игри не променят играта си преди средата на юни, имената ще бъдат обявени. Игрите са против закона, защото случайността определя съдържанието на тези сандъци със съкровища. Освен това това съдържание може да се търгува в четирите игри извън играта.

В това проучване бяха включени различни аспекти. Например, бяха изследвани рисковете от пристрастяване, тъй като има възможна връзка между пристрастяването и кутиите за плячка. Това отчасти се дължи на ефектите на почти печалбата и визуалните ефекти.

Не за първи път кутиите за плячка са негативно в новините. Преди няколко месеца Европейският съюз също се натъкна на тези кутии за плячка. Тогава дори се роди планът за премахване на цифровите сандъци със съкровища от цяла Европа.

Популярна тема