Кутиите за плячка са забранени за игри на Blizzard в Белгия

Съдържание:

Кутиите за плячка са забранени за игри на Blizzard в Белгия
Кутиите за плячка са забранени за игри на Blizzard в Белгия
Anonim

През април Белгийската комисия по игрите реши, че отварянето на кутии за плячка от Overwatch се счита за хазарт според белгийското законодателство. Подобно на 2K Games, от NBA 2K19, Blizzard казва, че е изненадан от същността на доклада и със сигурност не споделя това мнение. Blizzard обаче реши да спазва белгийското законодателство и да направи промени в своите игри.

Кутиите за плячка са забранени в Белгия

Мярката означава, че белгийските играчи вече не могат да купуват кутии за плячка с истински пари, но все още могат да купуват кутиите с валута в играта. Тази валута може да бъде спечелена, като играете играта. За щастие цялото съдържание за Overwatch и Heroes of the Storm ще продължи да бъде достъпно за всички играчи от Белгия.

Преди известно време кутиите за плячка за холандски и белгийски играчи бяха премахнати от игрите Dota 2 и Counter-Strike: Global Offensive. По-рано тази седмица 2K Games посочиха, че има определени ограничения относно кутиите за плячка в Холандия и Белгия за новата игра, NBA 2K19.

В Белгия е забранено да купувате кутии за плячка с истински пари, а в Холандия геймърите няма да могат да използват Аукционната къща, където играчите могат да бъдат продавани. Играчите все още могат да купуват кутии за плячка с валутата в играта с NBA 2K19.

Комисията по игрите издава предупреждения

EA, създателят на FIFA, също вече получи предупреждение от Комисията по игрите. Големи компании, като Blizzard и 2K Games, вече направиха крачка и не изглежда, че ще мине много време, преди други компании да последват примера им.

Популярна тема