Кутиите за плячка са незаконни? - Не всички държави са на една и съща страница

Съдържание:

Кутиите за плячка са незаконни? - Не всички държави са на една и съща страница
Кутиите за плячка са незаконни? - Не всички държави са на една и съща страница
Anonim

Започна в Холандия и Белгия, но все повече и повече държави сега разследват дали кутиите за плячка нарушават закона. В някои случаи вече се предприемат санкции.

Холандия

В Холандия във всеки случай е много ясно: да, кутиите за плячка са проблем за холандското законодателство. Това е главно защото в много случаи артикулите придобиват стойност извън игрите, карайки компанията зад играта да загуби контрол над нещо, което в момента може да се търгува за истински пари.

В Холандия поне първите мерки срещу кутиите за плячка вече са предприети. Steam отговори на искането за временно затваряне на Steam Marketplace за две компютърни игри (Counter Strike: Global Offensive и Dota 2), така че артикулите, налични чрез кутии за плячка, да не могат да се търгуват извън игрите. Самата Steam не е много доволна от мярката, но това беше единственият отговор, който можеха да дадат на искане, което изискваше бързи действия и заплашваше санкции, според Valve.

Все още не е известно дали Холандия ще предложи още санкции, но органите за игри вероятно са написали повече искания тук, отколкото само до Steam. Има доста заглавия, които нарушават холандското законодателство. По-рано публикувахме преглед на това кои игри с кутии за плячка всъщност нарушават закона, който, когато погледнете назад, е хубав списък с много добре познати и често играни видеоигри.

Белгия

В Белгия също имаше много критики срещу кутиите за плячка. Белгия вече порица много разработчици и поиска да коригират игрите си или може да има големи глоби. Такъв е случаят с игри като Overwatch, FIFA 18, Counter-Strike: Global Offensive и Star Wars Battlefront II. Проблемът тук е същият като в Холандия: артикулите получават стойност извън играта и следователно изведнъж се превръщат в стока.

Съседната ни държава има предвид солидни глоби, които могат да достигнат максимум 1,6 милиона. Белгийският закон също позволява налагането на затвор от 10 години. Между другото, това е възможно само ако изглежда, че кутиите за плячка са били отрицателни за непълнолетни. Ако това не е така, глобите са малко по-ниски, но все пак много високи: 800 000 евро или присъда от 5 години затвор.

Критиките към Overwatch вече намаляха, тъй като създателите казват, че се вслушват в коментарите, идващи от общността. Това гарантира, че дубликатите се появяват по-бързо и в крайна сметка играчите получават повече кредити за кутии за плячка. Но все пак има съвпадение и това съвпадение е проблем. В допълнение, Overwatch и други игри правят всичко възможно, за да ви изкушат да купите тези кутии за плячка.

Но добре: Белгия и Холандия са само малък пазар за продажби. Големите разработчици вероятно не се интересуват дали игрите се пускат по-късно, с корекции или може би изобщо не се пускат.

Франция

Французите са първите, които не задържат позицията си, за да предприемат действия срещу кутиите за плячка. Това създава интересен контраст между белгийците и техните съседи Франция. Френските хазартни власти критикуват основно микротранзакциите, защото те могат да привлекат и непълнолетни към покупка. За останалото Франция смята, че кутиите за плячка са „противоречиви на целите на политиката“, но не нарушават закона.

В момента игрите все още са под наблюдение във Франция, но има доста малък шанс наистина да има действие срещу кутиите за плячка от Франция. Страната иска да види как може силно да намали импулсивните покупки от младите хора. Френските власти също могат евентуално да плеснат по пръстите определени разработчици и издатели, ако се окаже, че не са в състояние сами да управляват кутиите за плячка.

За момента Франция не смята кутиите за плячка за форма на хазарт, но това може да се промени. Например, когато елементи извън игрите също имат стойност в пари.

Съединени щати

Кутиите за плячка също са темата на деня в Съединените щати. Толкова много, че вече се подготвят и въвеждат законопроекти за справяне с игралната индустрия. На остров Хавай, например, те подхождат към кутиите за плячка като към изключително сериозен проблем, въпреки че в момента не е ясно дали са незаконни или не.

Във всеки случай, Chris Lee, представителят на Демократическата партия на щата Хавай, възнамерява да предприеме незабавни действия срещу тези кутии, пълни с изненадващи предмети. Миналата година, в резултат на Star Wars Battlefront II, той представи законопроект, който ще направи игрите с кутии за плячка подходящи само за хора над 21 години. Тази възрастова граница е в съответствие с други правила в Съединените щати.

Има още американски щати, които искат да последват примера, но преди това да се случи, ще има цяла политическа игра преди това. Нов закон не е просто там, защото предложението трябва първо да премине през различни комисии, преди да бъде одобрено. Ако изобщо бъде одобрен.

Австралия

Дискусията също започва да се играе в Австралия. Изследователите вече са проучили дали има връзка между хазарта и кутиите за плячка във видеоигрите, но малко е направено по въпроса от политиката. В момента цялата дискусия тук все още е в начален стадий и австралийският Сенат внесе предложение едва преди около седмица за започване на истинско проучване на това какво може да се направи срещу кутиите за плячка.

Преди това австралийско проучване показа, че много игри нарушават закона. Например, 22 игри бяха изследвани и не по-малко от 10 от тях бяха сравнени с хазарта. В крайна сметка в резултат на това започна по-широко разследване, резултатите от което ще станат известни чак през септември. Така че изглежда, че ще мине известно време, преди да разберем каква точно ще бъде позицията на Австралия по случая.

Австралия показва, че вижда проблем, но все още не как ще реагира на него.

Китай

Дори Китай е зает с обсъждането на кутии за плячка от миналата година. В началото на миналата година тази страна вече го критикува, защото не е ясно колко големи са шансовете да получите определена плячка. DOTA, League of Legends и подобни игри трябваше да посочат колко шансове имате да вкарате най-добрите елементи. Това накара много разработчици да дадат повече прозрачност относно възможностите, които имате.

Но не е ясно какво се е случило с дискусията в Китай оттогава. В Китай хазартът е незаконен по принцип и това вече доведе до дискусия за онлайн игрални сесии, които включват елемент на хазарт. Типичните китайски игри са игри с карти като маджонг, но също и онлайн игри (китайски) шах.

Във всеки случай е забранено получаването на награди чрез реални пари и цифровите чипове и токени трябва да се използват като виртуална валута. Има и други строги правила, които са много дълбоки и правят проблема с кутиите за плячка много сложен.

Незаконни ли са кутиите за плячка и води ли това до мерки?

Говори се много за кутиите за плячка, но отнема много време, преди нещо наистина да се случи. Белгия вече направи опит да премахне кутиите с плячка от цяла Европа чрез Европейския съюз. В крайна сметка този план все още не е започнал реално и въпросът е дали това ще се случи в бъдеще. Засега това са само приказки и някои индивидуални действия, но досега не се е стигнало дотам.

Шансът държавите да работят заедно, за да образуват един голям юмрук срещу кутиите за плячка, е малък. Замесените държави се различават твърде много една от друга за това. Сътрудник в Baker McKenzie се фокусира върху медийното и ИТ законодателството и преди това направи забележително изявление в LinkedIn по този въпрос, защото според него това няма да се случи:

В Съединените щати има шанс законът да бъде приет, но все още не е ясно как ще се отрази на нас в Европа. В световен мащаб вече е много трудно наистина да се удари с юмрук срещу кутии за плячка, защото твърде малко страни наистина са против това. Освен ако самите производители не решат да не поставят кутии за плячка в своите игри след цялата тази суматоха, тази дискусия ще продължи известно време. Във всеки случай много игри се възхищават на най-новите „хазартни игри“.

Популярна тема