Ново дело за кутия за плячка във FIFA

Съдържание:

Ново дело за кутия за плячка във FIFA
Ново дело за кутия за плячка във FIFA
Anonim

AppleInsider съобщава, че е бил информиран, че предоставянето на игри/приложения с кутии за плячка от хазартния елемент нарушава закона на Калифорния. Жалбата, подадена срещу Apple, твърди, че компанията е виновна за насърчаване на хазарта. Освен това ще позволи на разработчиците да продават пристрастяващите приложения в App Store без никакъв проблем.

„За разлика от рекламната кампания на Джо Камел за Big Tobacco, Apple разчита на създаването на пристрастяващо поведение у децата, за да генерира огромни печалби за компанията“, се казва в жалбата.„През последните 4 години игрите в App Store донесоха подозрителни милиарди долари, докато по-голямата част от игрите са безплатни за изтегляне.“

Image
Image

Печалба от деца

Прокуратурата вижда Apple като мишена, защото се облагодетелства от покупките в приложението. „Голям процент от приходите на Apple от игри в App Store идват от покупки в играта на това, което е известно в индустрията на игрите като кутии за плячка", каза прокуратурата. „Десетки, ако не и стотици, игри в App Store се доверяват на някаква форма на кутии за плячка или подобен хазартен механизъм за генериране на милиарди долари, голяма част от които идват чрез млади потребители.“

Искът цитира множество игри от App Store, които разчитат на кутии за плячка, включително Mario Kart Tour, FIFA Soccer, Roblox и Brawl Stars. Игри, които съставляват популярното мнозинство в iOS.

Холандия

През 2019 г. Съединените щати приеха законопроект за забрана на кутиите за плячка. Законът трябваше да забрани продажбата на кутии за плячка на играчи под 18-годишна възраст. Сенатор Джош Хоули твърди, че децата не трябва да бъдат „експлоатирани“от тези модели на приходи. През 2018 г. Холандският орган по игрите също започна разследване на игри с кутии за плячка.

Популярна тема