Споменаването на шанса за печалба на кутията с плячка е задължително

Съдържание:

Споменаването на шанса за печалба на кутията с плячка е задължително
Споменаването на шанса за печалба на кутията с плячка е задължително
Anonim

Това съобщава ESA на уебсайта си. В резултат на това разработчиците на игри трябва да адаптират модела на кутиите за плячка и други хазартни дейности в играта, за да стане ясно колко шансове имате да спечелите Microsoft, Sony и Nintendo, наред с други, вече са се ангажирали с новата политика, която ще бъде приложена към техните системи.

Какъв е шумът около кутиите за плячка?

От известно време има много шум около хазарта в игрите. Кутиите за плячка, наред с други неща, бяха внимателно проверени от органите по хазарта, за да видят какво трябва да се промени, за да се преборят с възможен проблем с хазарта. Кутия за плячка е сандък, който можете да закупите „на сляпо“в игра, като популярните Fortnite, Overwatch и Apex Legends.

Не знаете предварително какво има в кутията и често плащате директно или косвено с истински пари. Веднъж получавате уникално оръжие или екипировка за игра, но друг път съдържат общ предмет. Шансът за специален предмет е много по-малък от останалите и с това присъства елемент на пристрастяване. Поради това играчите ще купуват повече кутии за плячка, за да се сдобият с този страхотен артикул.

Споменаването на шанса за лутбокс решение ли е?

Клоновата организация ESA и Dutch Gaming Authority, между другото, работят върху тези елементи в игрите от дълго време, но сега изглежда има някакво решение. Не е известно дали въвеждането на това правило, което ще окаже влияние върху игрите в световен мащаб, е крайното решение. Във всеки случай това е начало в борбата срещу пристрастяването към игрите.

Очаква се правилото да влезе в сила през 2020 г. и дотогава разработчиците имат време да разкрият шансовете за победа в своите игри.

Популярна тема