Камарата на представителите иска забрана на кутиите за плячка в игрите

Съдържание:

Камарата на представителите иска забрана на кутиите за плячка в игрите
Камарата на представителите иска забрана на кутиите за плячка в игрите
Anonim

Лутбоксовете се появяват все по-често в игрите. Това не е много странно, защото издателите и разработчиците печелят злато от покупки в играта. По-рано този месец Diablo Immortal имаше оборот от не по-малко от 24 милиона долара за две седмици. Dungeon crawler никога не е бил пуснат в Холандия, защото играта се смята за хазартна в очите на Gaming Authority.

В момента кутиите за плячка са разрешени само ако артикулите не могат да се търгуват. В противен случай предметите биха имали икономическа стойност и поради произволния характер на кутиите за плячка, практиката ще се счита за хазарт.

Камарата на представителите иска само още по-строги правила срещу платените кутии за плячка, а не само като случайна част от закона за хазарта. Депутатът от CDA Анри Бонтенбал внесе предложение, призоваващо кабинета да наложи пълна забрана на платените кутии за плячка. Според Бонтенбал платените кутии за плячка приличат твърде много на хазарта и скоро може да се появи пристрастяване, особено за децата.

Бонтенбал получава голяма подкрепа в Камарата на представителите за предложението си. Не само CDA е подписала предложението, но и другите коалиционни партии, GroenLinks и SP.

Неясни правила за кутии за плячка

Фактът, че Bontenbal сега призовава за забрана на кутиите за плячка и отделен закон, също се дължи на решение на Държавния съвет през март 2022 г. През 2019 г. Органът по игрите наложи наказание на EA за кутии за плячка във FIFA и е в полза на това от съда през 2020 г.

Година и половина по-късно Държавният съвет се произнесе само в полза на EA, така че издателят не трябва да коригира футболната игра и не трябва да плаща наказанието. Според Бонтенбал „отчаяно са необходими ясни правила“и също така посочва призива на Холандската асоциация на потребителите и двадесет други европейски потребителски организации за ограничаване на платените кутии за плячка.

Препоръчано: