Преглед на Assassin's Creed Valhalla Dawn of Ragnarok - Божествено разширение?

Съдържание:

Преглед на Assassin's Creed Valhalla Dawn of Ragnarok - Божествено разширение?
Преглед на Assassin's Creed Valhalla Dawn of Ragnarok - Божествено разширение?
Anonim

За разлика от предишните разширения, Wrath of the Druids и The Siege of Paris, Dawn of Ragnarok не поставя играча на мястото на Eivor. Поне не за дълго. Известният викинг заспива и има ужасно видение, в което огненият гигант Суртр от Муспелхайм е нахлул в света на джуджетата Сварталфхайм. Не само това, той също отвлече сина на Один - Балдр.

Тъй като смъртта на Балдр в скандинавската митология поставя началото на апокалиптичната Ragnarok, Eivor незабавно привлича помощта на гледача Valka, за да помогне за изясняването на нещата. Както в основната игра на Assassin's Creed Valhalla, можете отново да играете като Один, известен още като Хави и безброй други имена, за да освободите Сварталфхайм и да спасите собствения си син от огнените лапи на Суртр.

Разбира се, това идва с много мисии и много други противници, включително синовете и дъщерите на Surtr. Ще ви отнеме от десет до двадесет часа, за да стигнете до края, в зависимост от това колко сте разсеяни от други дейности. За съжаление, не всички мисии са еднакво креативни и понякога получаваме дежавю с други мисии в Assassin's Creed Valhalla. Въпреки че това не е изненадващо с количеството мисии, които играта ни представи от 2020 г. насам.

Image
Image

Специални сили за Один

Докато Один ясно дава приоритет на намирането и освобождаването на Балдр, главният бог наистина получава така необходимата помощ от джуджетата. Например, почти в началото на Dawn of Ragnarok ще бъдете почерпени със стилна гривна, наречена Hugr-Rip. Това прави възможно да откраднете сила от убити противници и да я използвате сами.

Могат да бъдат намерени общо пет различни сили, които често имат две различни функции. Например, със силата на Muspelheim можете временно да се промените в Muspel, за да станете имунизирани срещу огън и лава. Можете също така да минете незабелязани покрай други Muspels. Със силата на гарвана можете лесно да достигнете големи височини, като се превърнете в гарван, но в същото време това е и перфектният метод да атакувате лагер отгоре.

В допълнение към стандартните функции, които идват със силите, има и две надстройки, налични за всяка сила, които изискват редки материали. Просто не можете постоянно да използвате силите, защото активирането струва цял бар Hugr. Можете да съберете тази жизнена сила, като побеждавате врагове, намирате вълшебни цветя в света или като жертвате голяма част от живота си на олтар.

Допълнителният слой игра, добавен с новите сили, е една от най-силните страни на Dawn of Ragnarok. Винаги е добре да помислите кои сили ще ви трябват в определени ситуации, защото можете да носите само две наведнъж. След това има и пъзели, които са изградени около определени сили. Разработчикът Ubisoft София очевидно отдели много време за правилното разработване на Hugr-Rip.

Image
Image

Наслаждавайки се на Сварталфхайм

Друг аспект, в който очевидно е вложена много любов, е самият Сварталфхайм. Светът на джуджетата е огромен, особено за разширение. Картата всъщност е много по-голяма от Ирландия и Франция от предишните разширения и дори е сравнима по размер с Англия.

Светът също е изпълнен с всякакви красиви архитектури от джуджетата и спиращи дъха гледки. Ако сте на висока точка, можете да видите златните върхове, горящите корени на Световното дърво Игдрасил и плаващите скали на Муспелхайм. Със сигурност не е наказание да спирате и да се наслаждавате на околностите от време на време.

За съжаление, Сварталфхайм донякъде се повтаря по отношение на среди. Докато Англия може да се различава значително във флората и фауната във всеки регион, почти целият свят в Зората на Рагнарок е почти същият. Или вървите през гори, или през градове, построени от джуджетата, или село, превърнато в пепел от Muspels. В резултат на това понякога е трудно да се ориентирате в големия свят, защото много от средите са подобни.

Image
Image

Много допълнителни дейности

За щастие светът отново е пълен с неща за правене. Например, можете да търсите убежища на джуджета, да събирате нови оръжия и броня, да покажете уменията си на арена, да спасявате джуджета в света, да побеждавате специални врагове, да изпълнявате странични куестове и да нахлувате в мините на Muspel, за да събирате редки материали. При последното е забележително само, че екипажът на Eivor идва да ви помогне да ограбите всичко, вместо асгардианци.

Надграждането на оръжия в разширение на крайната игра като Dawn или Ragnarok не звучи толкова полезно, тъй като много играчи вече са увеличили максимално любимите си оръжия и екипировка, но все още е полезно. Възможно е да надстроите оборудването до Божествено качество, което също прави възможно да ги направите по-силни с нови руни, наречени руни на Один.

Ако искате да отметнете всички допълнителни дейности в Dawn of Ragnarok в допълнение към сюжетните мисии, това ще ви отнеме известно време. По този начин можете бързо да вложите повече от тридесет часа в разширението. Толкова много съдържание също е справедливо, защото за разлика от другите DLC, Dawn of Ragnarok не е включено в Season Pass и ще трябва да платите 40 евро за него.

Image
Image

Assassin's Creed Valhalla Dawn of Ragnarok - Началото на края

Ubisoft Sofia предостави толкова голямо разширение с Dawn of Ragnarok, че почти може да се разглежда като нова игра. Особено след като историята на Ейвор не продължава, а по-скоро се разказва сагата за Один. По време на приблизително петнадесетчасовата история ще срещнете някои мисии, които ви се струват познати, но това не трябва да разваля забавлението.

Със сигурност без да се има предвид допълнителното ниво на игра, което се добавя чрез Hugr Powers. Независимо дали става дума за битки, пъзели или изследване на света, винаги можете да ги използвате добре. При условие, че носите правилните сили със себе си.

Освен сюжета, Dawn of Ragnarok също е пълен с друго съдържание и можете да изследвате всички кътчета на Svartalfheim, въпреки че светът изглежда малко повтарящ се. Разширението също не е евтино с цена от $40, но ако не можете да се наситите на Assassin's Creed Valhalla, Dawn of Ragnarok си заслужава цената за количеството съдържание, което получавате.

Плюсовете и минусите

  • Сюжет с участието на Один
  • Купища съдържание
  • Hugr-Rip добавя нов слой игра
  • Svartalfheim е красив…
  • …но се чувства монотонен
  • Мисиите не винаги са оригинални
  • Страхотна цена

Популярна тема