Lightyear Review – Междузвездни войни на Pixar

Съдържание:

Lightyear Review – Междузвездни войни на Pixar
Lightyear Review – Междузвездни войни на Pixar
Anonim

За какво е Lightyear?

Lightyear е научно-фантастичен филм за предисторията на Бъз Лайтър (озвучен от Крис Еванс), който стана известен като играчка във франчайза Toy Story. Lightyear следва Space Ranger, след като той и неговият екипаж и командир попадат в капан на враждебна планета на над 4,2 милиона светлинни години от Земята. Бъз се обвинява за провалената мисия да ги измъкне от тази планета. Той продължава да се опитва да върне всички безопасно у дома, дори когато останалата част от екипажа реши да се установи на тази странна планета.

Филмът има доста уникален подход. Например, в началото на филма научавате, че това е филмът, който Анди гледа през 1995 г., който го накара да полудее по Бъз Лайтър и в крайна сметка купи кукла от него, която накара Уди да ревнува толкова много. Поради тази настройка сега се чувстваме сякаш сме Анди и сега ще гледаме филма за първи път.

По-малко детински

В сравнение с други филми на Pixar, Lightyear е много по-малко детски. Тонът на филма също е много различен от франчайза Toy Story. Например, филмът се фокусира върху възрастен герой с възрастни проблеми. Бъз се запознава с много нови приятели в този филм, но също така трябва да изостави няколко. Филмът дава на Бъз по-изтънчена личност, отколкото в „Играта на играчките“.

Въпреки че Pixar не прави анимационни филми за възрастни, студиото показа няколко пъти, че историите за възрастни герои и проблемите на възрастните все още са достъпни за по-млада аудитория. Но тъй като този филм е насочен към по-възрастна публика и малко по-мрачен, просто не разбирам защо Анди би купил Бъз Лайтъриър. В началото на „Играта на играчките“Анди беше на шест години, мисля, че е твърде малък, за да се насладите на този филм.

Следователно е съмнително дали този филм наистина е подходящ за малки деца. Във филма има комична котка робот, наречена Сокс, която гарантира, че сюжетът става малко трезвен. Сокс е сладка котка, чиято работа е да оказва емоционална подкрепа на Бъз. Тойима своя уникална личност и прави забавни коментари през целия филм. Наред със стереотипното котешко поведение, Сокс определено е един от най-добрите герои в целия филм.

Страхотна анимация

Както винаги, Pixar не намалиха бюджета, позволявайки на анимационния екип наистина да вдъхне живот на Lightyear. Например множество кораби, съоръжения и интериор са обмислени в детайли, давайки ви усещането за класически научно-фантастични филми като Междузвездни войни и Стар Трек. Героите също са добре развити и имат хубави детайли. Това важи особено за черните герои във филмите като Алисия и Изи. Косата е добре анимирана и определено можете да видите, че са положени усилия, за да изглежда реалистично.

Image
Image

Voicecast

Озвучаването на актьорския състав също е много добро. Въпреки че Тим Алън не озвучава Бъз Лайтър, Крис Еванс върши добра работа. Например, Евънс е придал собствено завъртане на героя, което го прави още по-жив. Останалата част от актьорския състав също осигурява силна гласова работа, като Keke Palmer, Uzo Aduba и Peter Sohn се открояват особено.

Разнообразие

Поразителното за Lightyear е, че това е първият филм на Дисни, който съдържа целувка между две жени и също така, където и двете жени не са бели. Въпреки че някои хора може да кажат, че филмът е политизиран, смисълът на филма е, че всеки може да бъде космически рейнджър, без значение кой сте или откъде идвате.

Ревю на Lightyear – филм, който трябва да видите

Въпреки че някои може да смятат, че този филм може да съсипе Бъз Лайтър за тях, това определено е филм, който всеки трябва да опита. Това е и филмът, който накара Анди да се влюби в героя. Филмът е пълен с екшън, комедия и емоция и има начало, което може да се сравни с филма на Pixar UP. Емоционалните сцени ви карат да разберете по-добре героите. В допълнение, този филм също е добре да се гледа като самостоятелен, ако не сте гледали (или не всички) филми за Играта на играчките. Това е интересно разширение към любимия франчайз.

Lightyear вече е в кината.

Плюсовете и минусите

  • Страхотна анимация
  • Sox
  • Разнообразие
  • - Не е за малки деца

Популярна тема