Ревю на MSI Pulse GL66 - Мощен среден процесор

Съдържание:

Ревю на MSI Pulse GL66 - Мощен среден процесор
Ревю на MSI Pulse GL66 - Мощен среден процесор
Anonim

С MSI Pulse GL66, MSI предлага лаптоп за игри, който мащабира качеството си под капака. Например, можете да оборудвате лаптопа с процесор Intel Core i9 от дванадесето поколение и видеокарта GeForce 3070(Ti). Започнахме с Pulse GL66 12UEK, който е оборудван с процесор Intel Core i5 и процесор Nvidia GeForce 3060.

С тези спецификации в крайна сметка получавате и малко по-нисък ценови диапазон. Pulse GL66, който разгледахме по-отблизо, има само цена от 1449 евро. В зависимост от по-добрите спецификации тази цена може да достигне до 2040 евро (и това е дори с оферта).

Мощен зашеметяващ?

Започнахме с модела с малко по-ниски спецификации, но те не ни разочароваха. Дванадесетото поколение Intel Core i5 в комбинация с видеокарта Nvidia GeForce 3060 осигурява отлична производителност по време на игри. Например, ние се радвахме на постоянни 75 кадъра в секунда при игра на PC версията на God of War (2018), която беше пусната по-рано тази година.

След бързото зареждане на играта (благодарение на светкавично бързото NVMe PCIe Gen4 SSD от 512 GB), цветовете на Alfheim изчезнаха от екрана. Това е 15.6 QHD екран, който благодарение на своя IPS панел показва добри цветове при почти всеки ъгъл на гледане. Не се препоръчва обаче да използвате лаптопа навън в градината, тъй като защитата срещу отблясъци на екрана не е фантастична.

Обратно, заглавия като Persona 4 Golden се въртят страхотно. Например, играта Atlus, която дойде на компютър миналата година, може да работи доста постоянно при 60 кадъра в секунда при най-високите настройки. Много понякога играта пада до 59 кадъра в секунда, но това е само секунда и след това се връща към славните 60 кадъра в секунда.

От друга страна, инди перлата Hollow Knight работи с минимална кадрова честота от 180 fps. Това, разбира се, е прекалено много, особено за MSI Pulse GL66. Самият екран се радва на 165Hz екран, с който също е докосната достижимата граница на кадровата честота. За щастие тази честота на кадрите е повече от достатъчна за играчите, освен ако не сте професионален е-атлет и предпочитате 240Hz или дори 360Hz монитор.

За да станете горещи

При лаптопите винаги е естествено да попитате колко се нагрява по време на интензивна игрална сесия. Особено когато частите под капака са с една стъпка по-ниски от флагманите, въпросът е дали един лаптоп работи фантастично без високи температури. В края на краищата не искате да изгорите скута си от топлината или игрите да започнат да буксуват, защото процесорът и видеокартата не могат да пазят главата ви хладна.

За щастие, Pulse GL66 успява да се задържи. Докато давате място на феновете да си вършат работата, лаптопът ще остане относително хладен дори при дълга сесия на God of War при високи настройки. Принципно няма тротлинг. Фактът, че MSI са избрали малко тромава форма в просторно шаси, работи добре в това. Въпреки че лаптопът е малко тежък с 2,25 кг.

Image
Image

Минималистичен дизайн

Под капака имате мустаци с този лаптоп, но, разбира се, вие също искате лаптопът да изглежда добре. Разбира се, не искате да имате лаптоп, който да не се вижда в чантата ви. За щастие, MSI са запазили дизайна на MSI Pulse GL66 минималистичен с футуристична нотка, която дори изглежда малко индустриална.

Сивото покритие на капака има редица линии, които не биха изглеждали неуместно на робот. Самият цвят също напомня за металните колони в Лондон от 19 век. Като завършек, логото на MSI във формата на нейния дракон е гравирано с черни акценти.

Вътрешността също изглежда спретнато. Това носи същия сив метален цвят и няма ненужна суета. Клавиатурата обаче е оборудвана със светлинно RGB осветление, което стандартно свети в синьо. Разбира се, можете също да затъмните и да регулирате това по ваш вкус, въпреки че остава само една зона за регулиране.

Въпреки това, има недостатък на дизайна, защото MSI избира донякъде ъглов дизайн. Когато отваряте лаптопа, винаги се забелязва, че лаптопът има няколко допълнителни ъгъла, за да направи основата малко по-голяма, за да осигури място на 720p уеб камерата. Ако зависеше от нас, ъглите просто щяха да са малко по-дълги, защото тогава лаптопът щеше да изглежда малко по-рационализиран и следователно естетически по-хубав.

Ревю на MSI Pulse GL66 - Heavy Powerhouse

Ясно е, че MSI Pulse GL66 поставя производителността на първо място. Дори моделът от среден клас е много ефективен въпреки малко по-ниските спецификации и все още изпълнява игри с много прилично качество. В съчетание с по-ниската цена, това е много приятна изненада.

Фактът, че лаптопът не се нагрява твърде много, дори след часове игра, е голям плюс. Следователно тези дълги сесии на игра са лесни за правене на цветния екран, въпреки че защитата срещу отблясъци може да е малко по-добра, защото не можете да се наслаждавате много добре на екрана навън. Освен това MSI изостава с минималистичния RGB и теглото на лаптопа.

Плюсовете и минусите

  • Силна производителност
  • Цветен екран
  • Остава сравнително хладно
  • Стилно покритие
  • Умерено антиотблясъци
  • RGB твърде минимален
  • Умерено тежък

Популярна тема