Тор: Преглед на любовта и гръм – Любов при първия удар на светкавицата

Съдържание:

Тор: Преглед на любовта и гръм – Любов при първия удар на светкавицата
Тор: Преглед на любовта и гръм – Любов при първия удар на светкавицата
Anonim

Крис Хемсуърт се завръща в едно изцяло ново приключение като божествения скандинавски супергерой Тор. Измина известно време, откакто не сме гледали Тор в наш собствен филм. Последният път беше Тор: Рагнарок, където Тор трябваше да се състезава с брат си Локи срещу злата си сестра Хела.

Между Thor Ragnarok и Thor: Love and Thunder много неща се случиха с емблематичния супергерой. Той даде решаващ принос в битката срещу Танос и междувременно качи няколко излишни килограма. В Thor: Love and Thunder скоро ще разберете, че Thor е възвърнал старата си форма и е готов да победи супер злодеи от цялата вселена.

Image
Image

Визуален спектакъл

Нещо, което веднага се забелязва, когато гледате Тор: Любов и гръмотевици в кината е, че визуалните ефекти са невероятни. Това е може би най-графично впечатляващият MCU филм до момента и това казва нещо, защото Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта постави летвата много високо преди няколко месеца. Голямата разлика между филмите, разбира се, е, че Доктор Стрейндж може да премине през няколко различни вселени, но той остава на земята.

Тор, от друга страна, пътува из космоса и посещава най-колоритните и специални места, които можете да си представите. Локациите са впечатляващо върнати към живота от Disney и Marvel и ви оставят с много чудо. По време на Thor: Love and Thunder има много игра с различни светлинни ефекти и това издига филма на невероятно високо ниво. Taika Waititi вече успя да впечатли, като режисира Thor: Ragnarok, но с Thor: Love and Thunder Waititi показва, че е станал само по-добър.

Image
Image

Крисчън Бейл, убиецът на боговете

По време на различните си приключения нашият дружелюбен викинг супергерой скоро открива, че някой убива други богове. Gorr the God Butcher е главният злодей на Thor: Love and Thunder и ролята се играе от никой друг освен Крисчън Бейл. Известният актьор явно не е забравил професията, защото се представя майсторски. Не е много изненадващо, защото ако някой може да играе хладнокръвен богоубиец, това е Крисчън Бейл.

Освен Бейл, разбира се има още много актьори, които се появяват в Тор: Любов и гръм. Крис Хемсуърт отново е веселото си аз и, както в предишните филми за Тор, има отлична химия със своята колежка Натали Портман, която се завръща като доктор Джейн Фостър. Ръсел Кроу, който прави своя дебют в MCU като Зевс, също заслужава да бъде поставен в светлината на прожекторите. Неговата интерпретация на ролята е направена по забавен начин и редовно успява да ви подведе.

Image
Image

Божествен хумор

Най-голямото предимство на Тайка Уаитити като режисьор е, че обикновено е добре, когато става въпрос за хумор. Thor: Love and Thunder е един от най-забавните филми на MCU от последните години. Почти всяка шега попада на точното място и знае как да тренира добре смеещите се мускули. Това просто не означава, че Thor: Love and Thunder се смее, вие и вие.

Филмът редовно засяга някои напрегнати теми и ви изправя лице в лице с тежки философски въпроси. Нещо, което всъщност идва като изненада за филм на MCU, защото обикновено тези филми не се впускат в тази област. Е, трябва да се каже, че MCU в настоящата фаза, фаза четири, е много по-мрачна от предишните фази. В последния филм на Доктор Стрейндж и в Spider-Man No Way Home също бяхме изправени пред напрегнати ситуации за любимите ни супергерои.

Ревю на Thor: Love and Thunder – Наперен шедьовър

Thor: Love and Thunder е страхотен филм за MCU, който определено трябва да гледате като фен, но специалното за този филм е, че си струва да го гледате, дори и да не сте фен на MCU. Някои препратки може да не са съвсем подходящи, но отличният хумор, осеян с изненадващо тежки теми, поставя Thor: Love and Thunder в специален списък.

Тор: Любов и гръмотевици без съмнение е най-добрият филм от фаза 4 до момента, до голяма степен благодарение на фантастичните изпълнения на различните актьори и отличната режисура на Тайка Уаитити. Ако не искате да гледате филма заради историята, все пак е преживяване да наблюдавате визуалните ефекти, които филмът проектира върху ретината ви.

Между другото, не забравяйте да останете на място след филма за две(!) готини сцени след надписите!

Плюсовете и минусите

  • Визуален шедьовър
  • Крисчън Бейл е фантастичен злодей
  • Хуморът удря точните ноти
  • Тежките теми не се избягват
  • - Много понякога на сцена липсва въздействие

Популярна тема