Преглед на Witchstone - Hocus Pocus Dominomus

Съдържание:

Преглед на Witchstone - Hocus Pocus Dominomus
Преглед на Witchstone - Hocus Pocus Dominomus
Anonim

В началото

В Witchstone всеки от играчите е вещица или магьосник, който иска да докаже, че той/тя е най-добрият. Те правят това с красивите компоненти. От „енергийни парчета“, които приличат на бонбони, до забавни магьосници/вещици (вещици) meeples и накрая с цветните чинии.

Парчетата са не само красиви, те засилват темата. Може и преди да сме говорили за любовта си към дървените мейпъли, но продължаваме да го повдигаме. Малък дървен магьосник с дървена островърха шапка? Да моля. Дайте ми няколко дузини от тях. Въпреки че всъщност енергийните камъни наистина се открояват. Дъските на играчите са котли. А централната дъска се състои от пентаграма, магическа пръчка, кристална топка и шкаф с магически съставки. Въпреки че книгата с правила трябваше да посочи вълшебната пръчка.

Image
Image

Как съм Witchstone?

Witchstone е известен също като вещица домино. В началото взимате пет вещически камъка (които приличат на домино) и ги поставяте зад екрана. На свой ред поставете една от тези тухли във вашия котел, след което изпълнете действията върху тухлите. Ако вашият вещерски камък образува по-големи групи, защото създаденият символ съвпада със съседни символи, можете да извършите това действие няколко пъти. След това изтегляте нов камък и преминавате завоя.

Действията се отнасят за друга мини игра. Енергийният символ играе опростен Ticket to Ride. С пентаграмата правите обиколки около писта, с награди, когато преминете определени точки. С вещицата ходите на разходки по маршрутите, които сте направили по-рано с енергия. Вълшебната пръчка ви позволява да участвате в спринта на 500 метра. Понякога получавате награди и ако водите, получавате тези награди двойно. Пергаментът ви дава карти, които ви дават повече действия или ви дават точки в края на играта. И с кристала ще играете билярд.

Написахме тези описания на шега, разбира се. Но също така трябва да се подчертае. Различните действия имат малка вътрешна съгласуваност и всъщност не се чувстват тематични. Когато мислите за пентаграма, тичането около кръг вероятно не е първото нещо, което ви идва наум. И тези кръгове не ви напомнят за вещици или магия.

Когато компонентите се отнасят идеално към темата, самият Witchstone (с изключение на пергамента) изглежда почти го избягва. И това е жалко. Различни механики или различна тема вероятно биха направили тази игра да се откроява по-добре.

Image
Image

Стратегия без тема?

Но има много добри игри, в които темата е загърбена. Не толкова отдавна говорихме за The Crew. И макар Wingspan да не контрастира с темата, създателят би могъл да го сложи с различна кожа и да направи ден от това. Така че Witchstone не е задължително да е извън състезанието на 500 метра.

Със сигурност има точки за обсъждане. Завоите са бързи и е забавно да търсите начини да извършите възможно най-много действия с едно движение. Ако комбинирате това с въпроса кои действия изобщо искате да извършите, за да събирате точки, има интересни възможности за избор. Пръчката обикновено си струва само ако сте отпред, така че бонусите се удвояват. Така че, ако постигнете това с пет стъпки и видите опцията за четири, има голям шанс да се замислите да подобрите това.

Witchstone също е състезателна игра, която изглежда избягва директен конфликт. Можете да се блокирате един друг в кристалната топка, ако наистина искате, но това е всичко. Често се прострелвате в крака, когато правите ход, за да попречите на друг, защото обикновено е по-добре да направите нещо, което ви носи повече точки. Така атмосферата става много по-приятелска. Много приятно за по-млада аудитория. Или за хора, които не могат да се справят толкова добре, ако винаги са готови с наточена кама за момент да ударят.

Image
Image

Топене на сладолед

Липсата на заточване на ножове също гарантира, че никога няма да останете в застой. Когато играете Catan с четирима играчи, обикновено един играч е удушен до смърт от останалите, независимо от намеренията. В Witchstone вие поставяте вещерските камъни в собствения си котел, така че никой да не може да върви пред вас. Играта никога не спира.

Разбира се, това има и обратна страна. Не е възможно да си мил и подъл. Да, понякога можете да блокирате нечий път в кристалната топка. И понякога това е дори мъдро. Но ако искате да се забавлявате, това не е играта за вас. В Witchstone вие основно правите свои неща.

Преживяхме това като „малко скучно“, но също така признаваме, че другите го намират за успокояващо. Следователно дали Witchstone е нещо за вас зависи основно от типа играч, който сте вие и вашите колеги играчи. Ако почувствате тухла в стомаха си за ход, който пречи на някой друг, това все пак може да е добро място да играете нещо състезателно.

Това е добре, защото правилата на Witchstone не са твърде сложни. Има шест различни действия и това може да е малко за някои. Но повечето от тези действия се свеждат до „направете x стъпки“, „поставете y фигури на дъската“или „изберете от z различни карти“. Всеки играч получава и референтна карта. И поради използването на символи, играта също е напълно независима от езика. Така че не се колебайте да го играете с вашите чуждестранни приятели и/или семейство! Въпреки това, размерът на дъската и количеството компоненти могат да изплашат неопитните играчи. Да се гарантира, че Witchstone не е сложен, се оказва малко предизвикателство.

Image
Image

Преглед на Witchstone - Забавен Котел

Като цяло, Witchstone е забавна игра, която изглежда особено красива. Мини игрите, които съставляват играта, са малко извън темата, което е жалко. Но компонентите всъщност разкриват вкуса.

Липсата на сложност и липсата на подлост ще бъде разочарование за някои играчи. Но за други това прави тази игра добра за игра с твърде приятелски настроени „противници“.

Плюсовете и минусите

  • Красиви компоненти
  • Винаги има нещо за правене
  • Бързи завои
  • Различните действия имат малка присъща кохерентност
  • Фокусът е главно върху вашите собствени неща

Препоръчано: