Ревю на Alienware AW3423DW - Алфата сред мониторите

Съдържание:

Ревю на Alienware AW3423DW - Алфата сред мониторите
Ревю на Alienware AW3423DW - Алфата сред мониторите
Anonim

Колкото повече рамки, толкова по-добре

Когато купувате хубав монитор или телевизор, обикновено гледате бюджета си и на тази база определяте кои функции са най-важни за вас и къде може да направите компромис. В края на краищата, вие искате да получите стойност за парите. Но какво ще стане, ако можете да изхвърлите този бюджет през прозореца? В този случай Alienware влиза в действие.

Футуристично изглеждащият монитор има не само впечатляващ външен вид, но и голям списък от спецификации, които със сигурност ще накарат устата ви да се сълзи.34-инчовият ултраширок монитор има хубав широк 1440p панел, на който приятно се всмуквате в играта. В допълнение, мониторът е извит (1800R), така че краищата на екрана са толкова далеч от очите ви, колкото и центърът. Високата честота на опресняване от 175 херца също е идеална за игри, особено когато бързото време за реакция е от решаващо значение.

Gates galore

Тези изображения могат да бъдат изпратени към монитора през DisplayPort порта или един от двата HDMI порта. В допълнение, Alienware AW3423DW поддържа G-Sync Ultimate, така че всяко заекване да бъде изгладено и играта ви да изглежда гладка, докато играете. За допълнителни връзки можете да използвате USB концентратора, който е скрит на гърба на монитора. Свързването, например, на мишка или клавиатура е толкова лесно. Връзките са добри.

Поставката, която се доставя с монитора, също се чувства приятна и първокласна. Кракът може лесно да се щракне върху гърба на монитора и предлага множество опции за приложение, включително регулиране на височината и ъгъла. Веднъж настроено, всичко може да бъде свързано и стартирано. За да направи Alienware напълно готов за геймъри, екранът на гърба има множество RGB покрития. Повече RGB винаги е по-добре, нали?

Image
Image

Цветовете се пръскат от екрана ви

И все пак дори не тези спецификации правят Alienware AW3423DW толкова уникален. Не, това се дължи на типа панел, който получавате с този монитор. Тук разглеждаме първия QD-OLED монитор за игри на пазара. Екранната технология често е показвана под формата на OLED екрани на лаптопи и други компютри, но QD-OLED е „първият в света“. И можете да видите това, защото о, боже, игрите изглеждат красиви на този монитор.

OLED е известен със страхотните си нива на черно. Това е така, защото пикселите могат да се самоизключат при показване на черни изображения, така че да не прониква светлина. Но цветовете също се разпръскват от екрана с добър OLED панел. Единственият недостатък? Яркостта на OLED екран беше донякъде разочароваща в сравнение със сравними LCD панели.

Тук идва QD-OLED. Тази подобрена техника обещава по-висока пикова яркост, още по-широка цветова палитра и по-бързо време за реакция. И в тази област Alienware AW3423DW със сигурност се справя. С пикова яркост от 1000 cd/m² няма какво да се оплаквате по отношение на яркостта. HDR съдържанието определено изглежда спиращо дъха на монитора и без съмнение е най-доброто, което в момента можете да получите от монитор.

Image
Image

Който иска да бъде красив, трябва да страда

Игрането на поддържани от HDR игри и гледането на филми на този 21:9 екран е просто непобедимо в сравнение с подобен IPS монитор. За съжаление трябва да пожертвате нещо за това в друга област. А именно в покой. Малък вентилатор е вграден в монитора, за да поддържа красивия панел хладен. Единственият недостатък е, че е много шумен и следователно става досаден доста бързо, дори и със слушалки.

Жалко е да видим, че няма по-елегантно решение за монитор на стойност над 1300 евро. Същото важи и за резолюцията. Геймърите на конзоли с PlayStation 5 или Xbox Series X наистина не могат да накарат новото си устройство да работи с този Alienware AW3423DW.

Липсата на 4K панел означава, че трябва да се задоволявате с 1080p на PS5, докато Xbox поддържа 1440p. И двете устройства обаче нямат ултраширока поддръжка, така че започвате да играете с черни ленти от двете страни на екрана. 4K екран и два HDMI 2.1 порта за пълна поддръжка на следващото поколение трябваше да бъдат включени за сумата, която плащате.

Image
Image

Преглед на Alienware AW3423DW - мощен монитор

Следователно Alienware AW3423DW не е перфектен, поне не и за потребителите на конзоли сред нас. Но играете ли на компютър, имате ли пари наоколо и искате да отидете всичко? Тогава сте повече от прав с това 34-инчово свръхшироко чудовище. Красивият OLED панел със страхотна разделителна способност и висока честота на опресняване е идеален за интензивна игра на Call of Duty Warzone или Rocket League.

Силният вентилатор и липсата на поддръжка за най-новите конзоли са може би по-малко разочарование за компютърните игри и не надвишават списъка с предимства. Ако нямате нищо против цената от над 1300 евро, тогава Alienware AW3423DW е съвпадение, направено на небето.

Плюсовете и минусите

  • Ултраширок гейминг със 175Hz
  • QD-OLED панел с красиво цветопредаване
  • Налични излишни връзки
  • Често се чува вентилатор на екрана
  • Цената не е търг

Популярна тема