Сигурността на iPhone значително подобрена от Apple

Съдържание:

Сигурността на iPhone значително подобрена от Apple
Сигурността на iPhone значително подобрена от Apple
Anonim

Важна промяна е във файловата система. Уязвимост позволи на приложенията да изпълняват код с привилегии на ядрото. Тъй като ядрото е важна част от операционната система, модификация, извършена от съмнително приложение, може да причини значителни щети.

Има и нова сигурност за мрежата. Някои уебсайтове преди можеха да показват информация като част от нормалния интерфейс. Това вече не би трябвало да е възможно, така че имате по-малък риск от случайно изтегляне на вирус, например.

Въпреки че изглежда, че iPhone е бил доста уязвим, Apple няма известни случаи, при които уязвимостите, коригирани в тази актуализация, действително са били използвани. Все пак е разумно да актуализирате своя iPhone, защото колкото по-стара е вашата операционна система, толкова по-малко защитен е телефонът ви.

iPhone 14 идва

Скоро ще бъде пуснат и iPhone 14. Говори се, че той ще получи редица интересни нови функции, ако някои от тях са само за моделите Pro. Той също така използва нова версия на iOS, която се надяваме също да е по-сигурна от iOS 15. Между другото, вече можете да изтеглите бета версия на iOS 16, но имайте предвид, че все още може да има някои проблеми със зъбите.

Популярна тема