Steam Deck ви предупреждава за екстремни температури

Съдържание:

Steam Deck ви предупреждава за екстремни температури
Steam Deck ви предупреждава за екстремни температури
Anonim

В най-новата версия на SteamOS, операционната система на Steam Deck, ще получите известие, ако стане твърде горещо или твърде студено за преносимия компютър. Използването при твърде високи или твърде ниски температури може да повреди Steam Deck. Отсега нататък устройството ще ви предупреждава, преди да е станало твърде късно.

Вашият Steam Deck генерира топлина сам, когато се използва, така че ако околната среда е твърде гореща, той може да прегрее. Първоначално производителността ще се влоши. Но при още по-високи температури устройството се изключва напълно, за да защити себе си и потребителя.

При твърде ниски температури възниква различен проблем. Говорейки пред PC Gamer, дизайнерът на Steam Deck Лорънс Янг обяснява, че батерията има проблеми на студа. Батерията не може да осигури оптимална мощност при ниски температури, така че за да се гарантира, че животът на батерията няма да се влоши, работата на Steam Deck също е ограничена при ниски температури.

При какви температури можете да използвате вашия Steam Deck?

Valve по-рано посочи, че оптималната околна температура за използване на вашия Steam Deck е между 0 и 35 градуса по Целзий. Nintendo също излезе с подобно предупреждение за Switch преди това. Потребителите на Steam Deck вече не трябва сами да следят температурата.

Препоръчано: