Sony показва нови функции на Gran Turismo 7 по време на състоянието на игра

Съдържание:

Sony показва нови функции на Gran Turismo 7 по време на състоянието на игра
Sony показва нови функции на Gran Turismo 7 по време на състоянието на игра
Anonim

Sony днес ни даде страхотна представа какво можем да очакваме от Gran Turismo 7, когато се появи на нашите конзоли PlayStation 5 на 4 март. Gran Turismo е състезателният експонат на конзолите PlayStation от години с хиперреалистични автомобили в ценови диапазони от най-малките мини до най-ексклузивните спортни коли. Където производителят Polyphony Digital иска всичко да е точно до най-абсурдните детайли. Серията Gran Turismo продължава вече 25 години, което прави това издание изключително специално. Polyphony Digital направи всичко възможно, за да направи това издание специално. Графично, 400-те автомобила, аксесоари, писти и околна среда са отново по-реалистични. Това отчасти се дължи на използването на проследяване на лъчи, което разбира се е особено очевидно върху лъскавия лак.

Но динамичната метеорологична система също получи значително подобрение. Например, облаците се изчисляват динамично, като се вземат предвид действителната температура и влажност, така че облаците да придобият по-естествена форма и да бъдат красиво изложени, особено когато слънцето е ниско. Дъждът, който пада от него, образува реалистични локви по пътната настилка и след дъжд пистата също „логично“изсъхва отново, при което платното изсъхва по-рано от останалата част от асфалта, където локвите могат да останат за по-дълго. Това са тези видове системи, които може да се възприемат от мнозина като пресилен реализъм, но които илюстрират перфекционизма, преследван в разработката на Gran Turismo 7.

Image
Image
Image
Image

Звук и музика

За феновете на Gran Turismo звукът и музиката винаги са били важна част. Това издание също ще обърне внимание на това по различни начини. Разбира се, ние се опитахме да възпроизведем звука на самите автомобили възможно най-реалистично. Използвани са десетки звукови източници на автомобила, като са изчислени динамично позицията спрямо водача и отражението върху асфалта и околната среда. Ако карате през камък, ще го чуете и отдолу.

Освен звука на колата, музиката също присъства в изобилие. С над 100 различни песни от различни изпълнители и в богат избор от жанрове винаги има какво да слушате. Специално е използването на музика в нов състезателен режим, наречен Music Rally. Това всъщност се отнася до състезание с времеви врати, където можете да удължите продължителността на пътуването си, като преминете през врата във времето, но тук не се броят секундите, а броят на тактовете на музиката. Целта е да се даде на играчите повече забавление при шофиране и да бъдат по-малко "задвижвани от резултата".

Повторението също е коригирано и може да бъде настроено на музика вместо с фиксирани ъгли на камерата. Изображенията се адаптират към избраната музика. Това може да осигури много по-естествени повторения. Следователно този нов режим се нарича Музикално повторение.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Достъпно, също и за ентусиасти, които не са автомобили

Gran Turismo е известен като състезателен симулатор за истински състезателни фенове, които обичат да се гмуркат под капака и да настройват фино колите си, докато станат перфектни. Това, разбира се, все още е възможно, но Polyphony подчертава, че Gran Turismo 7 трябва да бъде много по-достъпен за тези, които не са толкова фанатици на колите. Например настройката и персонализирането все още са възможни, но със сигурност не са необходими.

Въведени са и нови режими, точно за да въведат начинаещите и по-обикновените шофьори на автомобили в прекрасния свят на автомобила. В кафенето можете да научите за известни марки и тяхната история и дори оригиналните дизайнери говорят за своите емблематични дизайни. С това Polyphony се надява да успее да прехвърли любовта към автомобила на ново поколение.

Gran Turismo 7: Ново поколение автомобилен симулатор

Това, което видяхме от Gran Turismo 7 досега, изглежда много обещаващо. С над 400 автомобила, от които можете да избирате, всички от които са били старателно обгрижвани, около 100 писти за състезания при различни метеорологични условия и много различни режими на игра, от които да избирате, феновете на моторните спортове и тези, които се интересуват, могат да очакват с нетърпение прекрасно ново издание на състезанията на Sony експонат. Още един месец и е време, Gran Turismo 7 ще бъде на (дигитални) рафтове на 4 март.

Препоръчано: