Ще получи ли PS Plus игри от първия ден?

Съдържание:

Ще получи ли PS Plus игри от първия ден?
Ще получи ли PS Plus игри от първия ден?
Anonim

Още няколко седмици и тогава дойде времето, тогава Sony също ще пусне новия PS Plus в Холандия. С това рестартиране на абонаментната услуга Sony обединява PS Now и PS Plus в една тристепенна услуга. PS Plus Essential всъщност е текущият PS Plus, докато PS Plus Extra и PS Plus Premium добавят частите на PS Now към него. Целта на това е ясна: Sony иска да противодейства по-добре на успешния Game Pass от конзолния конкурент Microsoft. С над 400 игри, налични в PS Plus Extra и още 300 игри за поточно предаване в PS Plus Premium, изглежда, че ще проработи.

Има само една голяма разлика между двете услуги: докато Microsoft всички свои първи парти игри се появяват в Game Pass веднага след стартирането, Sony избира да не го прави. Всъщност шефът на Sony Джим Райън изрично заяви, че ексклузивите за PS4 и PS5 няма да дойдат в PS Plus през първия ден. Сега това не изглежда съвсем вярно. По време на State of Play беше обявено, че очарователно изглеждащата котешка игра Stray ще бъде пусната в средата на юли и ще стартира веднага на PS Plus. Stray е игра от разработчика BlueTwelve Studio и е публикувана от Annapurna Interactive. Следователно играта не е от собственото студио, а е ексклузивна за PlayStation конзола.

Още игри идват направо в PS Plus?

Следователно Stray ще дойде в PS Plus Extra и PS Plus Premium веднага след стартирането, но не спира дотук. В Reddit те започнаха да копаят и излязоха с друга игра, която беше показана по време на State of Play: Rollerdrome. Играта е футуристично изглеждаща версия на Pro Skater на Tony Hawk, но с оръжия. Rollerdrome е насрочено за пускане на 16 август.

Rollerdrome има някои специални прилики със Stray. И двете игри бяха показани по време на State of Play и двете имат дата на пускане в средата на месеца, точно когато бъдат обявени новите допълнения към PS Plus Extra и PS Plus Premium. Не спира дотук: и двете игри също не могат да бъдат поръчани предварително в PlayStation Store. Една последна улика: обикновено таймерът за стартиране на играта изтича в полунощ. Това не е случаят с Rollerdrome и Stray, те изтичат в 18:00. Всичко това може да е силен намек, че Rollerdrome ще дойде в PS Plus Extra през август.

Вярно ли е, че и Stray, и Rollerdrome са стартиращи заглавия за PS Plus Extra, това хвърля много различна светлина върху изявлението на Джим Райън. Големите AAA игри от собствените студиа на Sony може все още да не идват в PS Plus веднага, но абонатите на PS Plus могат да очакват редовни стартиращи заглавия в услугата. PS Plus Extra и PS Plus Premium може да се превърнат в по-голям конкурент на Game Pass, отколкото мнозина смятаха.

Популярна тема