Call of Duty не би била печеливша като ексклузивна игра за Xbox

Съдържание:

Call of Duty не би била печеливша като ексклузивна игра за Xbox
Call of Duty не би била печеливша като ексклузивна игра за Xbox
Anonim

Много пазарни власти по света разследват последиците от придобиването на Activision Blizzard от Microsoft. В допълнение, възможността Call of Duty да стане Xbox Exclusive е проблем, който се появява често. Но според Microsoft това не е нещо, от което Sony или други трябва да се страхуват.

Xbox ексклузивността на франчайза Call of Duty би била печеливша за Microsoft само ако са изпълнени редица условия. Игрите на Activision Blizzard трябва да привлекат много клиенти към екосистемата на Xbox за това. Освен това Microsoft трябва да има достатъчно приходи от продажбата на тези игри, за да компенсира загубите, които понася от непродаването на игрите на други платформи.

Според Microsoft, това никога няма да проработи, така че не е изгодно да се направи Call of Duty ексклузивен за Xbox. Компанията също така посочва, че Sony има доста лоялна клиентска база благодарение на „миналите кръгове на „конзолните войни““. Следователно пазарната позиция на Sony остава твърде силна, за да продава Call of Duty неконкурентни конзоли.

Имаше ли някакви планове Call of Duty да бъде ексклузивен?

От известно време е ясно, че Call of Duty вероятно няма да бъде ексклузивен за Xbox. Фил Спенсър посочи веднага след като беше обявено придобиването на Activision Blizzard, че намерението на Xbox не е да отнема игрите от играчите. Call of Duty също е включен, въпреки че Sony преди това изрази опасения относно бъдещето на франчайза.

Популярна тема