Nintendo работи върху контролер за PlayStation и Xbox

Съдържание:

Nintendo работи върху контролер за PlayStation и Xbox
Nintendo работи върху контролер за PlayStation и Xbox
Anonim

Докъдето партии като PlayStation и Xbox търсят повече еволюции, за да направят съществуващите геймплейни изживявания малко по-богати, Nintendo наистина разширява границите. Добър пример за това, разбира се, е Wii, но Switch също предизвика фурор, като разми границата между преносими компютри и конзоли.

Със своите конзоли Nintendo също се опитва да направи игрите по-привлекателни за по-широка аудитория. Това беше и целта на контролера, върху който Nintendo работи през 2019 г., каза бившият президент на Nintendo of America Реджи Филс-Ейм пред Inverse.

В основата на контролера беше Xbox Adaptive Controller, който също позволява на хората с увреждания да се наслаждават на игри. Fils-Aime не знае дали контролерът все още е в процес на разработка, но се надява да е така. Той също така се надява, че контролерът ще бъде пуснат възможно най-скоро и споделен с възможно най-много потребители.

Използване на контролери Switch на други платформи

Въпреки че не сме чули нищо от самата Nintendo за адаптивен контролер, японската компания работи върху това да направи съществуващите контролери по-широко използваеми. Например контролерите Switch Joy-Con наскоро се поддържат в Steam. Така че, ако искате да играете любимите си компютърни игри с Joy-Cons, това вече е възможно.

Популярна тема