Преглед на Dying Light 2 Stay Human – нечовешки добър

Съдържание:

Преглед на Dying Light 2 Stay Human – нечовешки добър
Преглед на Dying Light 2 Stay Human – нечовешки добър
Anonim

Нов герой, нов свят

В Dying Light 2 Stay Human вече бягате и скачате по улиците като Ейдън, новият герой. Почти всички умения и джаджи от първата игра се завръщат и са подобрени. Всъщност можете да хванете перваза на почти всяка сграда и да се изкачите и да се катерите по него. Битката е такава, каквато сме свикнали: кървава и бърза. Но достатъчно ли е това за топ заглавие?

Image
Image

Кърваво поклонение

В Dying Light 2 вие поемате ролята на Ейдън, така наречения поклонник. Имаме предвид това буквално, защото Dying Light 2 е ролева игра с отворен свят от първо лице (която можете да играете и в кооперативна игра за 4 играчи). Играта започва бавно, но с течение на времето Ейдън успява да си навлече проблеми и се натъква на различни забавни герои.

Всеки от тези герои има силно присъствие в играта и изборите, които правите, засягат и вашите NPC приятели. В някои случаи дори ще трябва да избирате между няколко от тях. Това поражда големи дилеми и е добре позната система.

Виждали сме го преди в игри като The Walking Dead на Telltale и там работи доста добре. Dying light 2 ви дава широк избор от възможности за избор и съображения, включително фракции, между които да избирате. Така че вие отговаряте по време на историята и има няколко пътя (да се чете: поклонения), които водят до Рим.

Повече от достатъчно за вършене

Поклонението е дълго, защото в Dying Light 2 кампанията отнема около 20 до 25 часа. Ако искате да направите всичко, включително странични мисии и например бягащи предизвикателства, ще загубите около 80 часа. Ако също така искате да видите всяка част от диалога и всички финали, това ще ви отнеме около 500 часа, според разработчиците.

Последното може да е малко ненужно, но да се потопите в тази готина странична мисия е огромно удоволствие. Страничните мисии не само са много забавни, но понякога са и необходими. По време на историята понякога трябва да чакате обаждане и това е идеалната възможност да откриете повече от света.

Катеренето, катеренето, бягането и плаването е това, което прави ядрото на играта толкова забавно. Историята е забавна за преминаване през нея веднъж, но не това прави тази игра специална. Това, което прави играта специална, е свободата, която имате в изследването на улиците и сградите. Много от сградите могат да се изкачат отвън, а някои ще трябва да се изкачите по асансьорна шахта отвътре. Често ще се натъквате на нови места и хубави гледки, и разбира се най-важното от всичко, нова екипировка под формата на плячка. Страничните мисии са много, но дори и без да изпълнявате куест, е просто забавно да се люлеете на въжета и да комбинирате това с бягане по стена или пързалка.

Image
Image

Паркур рай

Улиците на Виледор са фитнес зала в джунглата. Има толкова много начини да бягате, да скачате, да се люлеете или дори да летите в играта. Нещо, което липсва в дългосрочен план, е бързото пътуване, веднага щом можете да напуснете Old Villedor, вие също имате опцията да изчистите и активирате метростанции, така че да можете да ги използвате като точки за бързо пътуване. Само че това е случай на Spider-Man на Marvel, защото движението в Dying Light 2 се чувства толкова добре, че можете да забравите за тази функция за бързо пътуване.

Докато си проправяте път през покривите (или през орда от зомбита), ще откриете, че с много игра получавате все повече и повече контрол над Ейдън. Движението е лесно за разбиране, но трудно за усъвършенстване. Това означава, че всеки може да се наслаждава на фрийрън, но само истински професионалист ще се движи из града като Юсейн Болт. За съжаление получавате всички опции едва към края, въпреки че няма да разкрием какви са тези опции. Просто знайте, че те молят да продължат да играят след историята, която има някои много странни обрати тук и там.

Усещането за свобода, което това дава, е фантастично и чудесно съответства на историята. Вие не само избирате в историята къде да отидете, но и как искате да стигнете до там чрез възможностите на freerunning. Докато се катерите и катерите, често ще се сблъсквате с мини куестове, където трябва бързо да спасите някого или да забиете няколко бандити и това никога не е било толкова лесно и забавно. Това почти не прекъсва хода на играта, но вие получавате плячката, която заслужавате, и това е просто удоволствие.

Заедно на пътя или на покрива

Както споменахме по-рано, можете да играете играта онлайн с 4 души кооперативно. Това не е необходимо, но прави играта много по-забавна, отколкото беше! Точно както в Dying Light 1, имате възможността да поканите няколко приятели за добра игра на убиване на зомбита и точно както в част 1, отново е страхотно забавление.

Да тичате по улиците или над колите заедно никога не се е чувствало толкова добре. Това отново се дължи на плавното движение в играта, скоро ще видите кой е най-добрият безплатен бегач сред вашите приятели. Освен това е изключително забавно да гледаш как някой пада от покрив право в орда от зомбита, ако не си ти.

Екипировката в играта има „система от класове“, която се състои от: танк, медик, рейнджър или кавгаджия. Така че е полезно да разделите плячката си с приятелите си въз основа на стила на игра, който използват. Различните класове не ви пречат да използвате екипировката, но ви улесняват да видите какво ще добави всяка част от облеклото.

Фактът, че екипировката посочва кое облекло към кой клас принадлежи, е хубаво, но все пак можете да ги комбинирате всички помежду си, така че можете да облечете тениска с резервоар за някои допълнителни характеристики на бронята, но можете можете да запазите останалата част от вашето облекло рейнджър, така че лъкът ви да нанесе още поражения.

Изборите, които трябва да направите по време на мисии, са леко коригирани от кооперацията, така че вместо лидерът да прави избор, вашите приятели също могат да гласуват тук. Която и опция да събере най-много гласове, ще спечели и този избор се прави от домакина на лобито.

За съжаление ще загубите развитието на историята, което сте направили, дори и да не сте домакин на лобито на играта, това пак оставя малко лош вкус. Това означава, че ако искате да подхванете историята отново, ще трябва да играете отново със същия домакин на лобито. Това е малко неудобно, но разбираемо предвид избора на геймплей в мисиите.

Кооперацията определено си заслужава да се играе. Да ритате зомбита от покриви или да гърмите от сгради заедно никога не е било толкова забързано и зрелищно. Всичко, което трябва да направите, е да съберете приятели, които не се страхуват от малко кръв.

Image
Image

Зловеща атмосфера

Dying Light 2 изглежда красива по всяко време, докато средите са много разнообразни. Горите дават усещане за мир и спокойствие, докато улиците на Old Villedor са мрачни и пълни със зомбита. Те изглеждат отвратително със или без проследяване на лъчи, точно както искаме да видим заради качеството на графиката.

В тесни места има чувството, че зомбитата ви задъхват във врата, а извън сградите се чувствате и изглеждате свободни като птица. Следователно звукът допринася особено добре за атмосферата. Докато всеки шамар, юмрук и удар звучат страхотно, саундтракът също допринася за усещането за свобода, когато прескачате покривите. Акцентът е само самият звуков дизайн. Дори след като сте смачкали стотици глави, като сте скачали върху тях, звукът от пукането на черепа е все още възхитителен.

Dying Light 2 Stay Human е налична сега, вземете я от Steam тук

Преглед на Dying Light 2 Stay Human - око

Dying Light 2 се доказа като брилянтна игра за зомбита. Има страшно много неща за правене и забавление. Вашата собствена лична история, основана на изборите, които правите, е страхотна, но това понякога може да доведе до някои странни обрати. Играта от време на време изпуска бод в областта на историята, но повече от това се справя със страхотния паркур и битка.

Със сигурност е пряко попадение, но липсва само последната стъпка. Няма постоянни оръжия и коли като в първото DLC на Dying Light. Бихте си помислили, че създателите ще спрат това от ден 1 във втората част. Феновете вероятно просто ще трябва да изчакат предстоящото DLC за това, което е жалко.

Плюсовете и минусите

  • Графично красив с прекрасна атмосфера
  • Повече от достатъчно за правене (с приятели)
  • Нощни фестивали на ужасите
  • Плячкосването е забавно и привлекателно
  • Фантастичен звуков дизайн
  • Бавен старт
  • Лоша история
  • Пълно движение закъснявате
  • Странни обрати

Популярна тема