Безплатна игра за войната в Украйна, която да играете сега

Съдържание:

Безплатна игра за войната в Украйна, която да играете сега
Безплатна игра за войната в Украйна, която да играете сега
Anonim

От февруари Украйна е обхваната от нахлуването на руската армия. Всеки ден във войната има смъртни случаи, включително много невинни жертви. Ужасите на войната често са трудни за разбиране от външни хора, така че Starni Games започнаха да разработват игра, която да предаде преживяването.

Ukraine War Stories е визуален роман и разказва три истински истории за войната в Украйна, развиващи се през първите месеци на войната. За разлика от много игри, вие не сте войник, а просто оцелял. Играта ви отвежда от първите бомбени атентати в Hostomel, до ужасите в Bucha и след това съпротивата в Mariupol.

Пълната игра ще бъде пусната през октомври, но играта вече може да се играе. Starni Games пуснаха демонстрация чрез Steam. Когато излезе пълната версия на Ukraine War Stories, заглавието също ще бъде напълно безплатно. Разработчикът казва, че искат само да споделят опита, а не да печелят от него.

Предизвикателно развитие в Украйна

Студиото се намира в Киев, столицата на страната, която се занимава с ракетни атаки от началото на войната. Следователно разработването на играта не е лесна задача за малкия екип.

Един от разработчиците дори беше заловен от руската армия и трябваше да се крие за една седмица в Буча, мястото, където се развива една от историите. Историята на разработчика също се използва за играта, заедно с много други истории от очевидци и публични източници.

Starni Games не е единственият разработчик на игри, който се бори с войната. Разработчикът на STALKER 2 GSC Game World дори трябваше да напусне страната, за да продължи да разработва играта.

Популярна тема