Преглед на Splatoon 3 – стрелецът на Nintendo се завръща

Съдържание:

Преглед на Splatoon 3 – стрелецът на Nintendo се завръща
Преглед на Splatoon 3 – стрелецът на Nintendo се завръща
Anonim

Splatoon 3 е третата част от поредицата игри със стрелба от Nintendo. Splatoon 2 излезе на конзолата малко след дебюта на Nintendo Switch. В Splatoon оръжията са заредени с боя, а не с куршуми. В резултат на това играта се играе различно от другите шутъри и тази игра на Nintendo Switch има всякакви уникални режими.

Просто рисувайте

Режимът на игра, с който Splatoon е известен, е Turf Wars. Ground War все още има същата идея като в предишните Splatoon игри. Заедно с екип от четирима играчи, трябва да стреляте възможно най-много на земята, за да намажете арената с цвета на вашия отбор. Отборът, който покрие по-голямата част от земята с боя, печели. Екипите, разбира се, също си пречат, точно както във всяка друга игра със стрелба можете да стреляте по опонентите си.

Въпреки че този режим на игра звучи по същия начин като предишните игри на Splatoon, все още има иновации в него. Пример за това е конфронтацията с други играчи. Например, нови маневри са добавени в Splatoon 3. Вече е възможно да направите защитно хвърляне на мастило, което кара героя ви да изскочи от мастилото и да направи хвърляне едновременно. С ролката за мастило е възможно да отблъснете мастилото от оръжието на противника.

В допълнение към ролката с мастило има и усилване на стената, с този трик можете да плувате срещу стената с едно бързо движение. Тези маневри гарантират, че Ground War се чувства малко по-различно от предишните игри.

Image
Image

Открийте Alterna

В Splatoon 3 има и сюжетна линия, през която можете да играете. Като начинаещ това е особено полезно, защото можете да се запознаете с оръжията в играта. В историята на Splatoon 3, вие поемате ролята на агент 3 и сте част от крякащите командоси, с които се биете срещу октарианците. За тази визуализация изследвахме три нива на един играч.

Нивата са структурирани по различен начин и имат разнообразна цел. Например, имаше ниво, на което можеше да стигнеш навсякъде в нивото, с изключение на крайната цел. В това ниво целта е да съберете три ключа, с тези ключове можете да изчистите препятствията, които блокират края на нивото. Не стигате просто до клавишите, трябва да използвате мозъка си, джаджи и разбира се боя, за да стигнете до клавишите. Поради свободата, която имате в нивото, е възможно да определите реда, в който решавате пъзелите.

Друго ниво е напълно различно. Това ниво е линейно и целта е да преминете през всички видове врагове, които стрелят по вас. Така че тук използвате повече уменията си за стрелба, вместо мозъка си.

Като агент 3 имате нов приятел, който да ви помогне в приключението ви в Splatoon 3. Създанието се казва Салмини и помага при различни пъзели. Salmini може да бъде хвърлен с натискане на контролера Nintendo Switch. Хвърлянето на Salmini дава възможност да се достигнат обекти, които са по-далеч. И така, агент 3 тръгва със Салмини да разгадаят мистериите на Алтерна.

Image
Image

Тествайте новия арсенал в чакалнята

В Splatoon 2 понякога може да отнеме известно време, за да намерите игра, в която да участвате. Splatoon 3 са намерили решение за това, а именно чакалня. В тази чакалня ще видите холограми на приятели и чрез тези холограми е възможно да участвате в техните игри.

Чакалнята е особено подходящ момент да изпробвате различни оръжия. Това също е необходимо, защото в Splatoon 3 са добавени няколко нови оръжия. Например, „Triospanner“е оръжие, което никога не е било виждано в игрите досега. Това е вид лък и стрела, който изстрелва три стрели наведнъж. С Trio Spanner е възможно да уцелите няколко врага едновременно.

Освен оръжията, можете също да стилизирате героя си в чакалнята, това също е важен аспект от игрите на Splatoon. Изборът на тоалети разбира се е огромен. В Splatoon 3 са добавени всякакви нови облекла, които са базирани главно на стил на улично облекло. Това придава на вашия Inkling или Octoling собствен уникален външен вид.

Image
Image

Сътрудничеството е важно

Освен историята и наземната война, тази игра на Nintendo Switch има още какво да предложи. Режимът на игра „Salmon Run“също се завръща. В Salmon Run е необходимо сътрудничество. Идеята е да победите различни вълни от врагове и босове като отбор. Шефовете пускат яйца, когато са победени и те трябва да бъдат върнати в база. Когато се съберат достатъчно яйца, ще дойде следващата вълна.

В този режим на игра е много важно да внимавате за съотборниците си и да им помагате, когато са надолу. Общуването е особено полезно в Salmon Run, така че целият екип знае точно къде са враговете на острова и следователно също къде са шефовете. За щастие има бутони на Nintendo Switch, на които е дадена функцията за бързо изпращане на предварително програмирано съобщение до останалата част от екипа.

Salmon Run вече беше там в предишното заглавие, но разликата е, че режимът на игра вече може да се играе винаги. В допълнение, нови босове също бяха представени в новата игра Nintendo Switch и играчите, които са играли Salmon Run в Splatoon 2, ще бъдат изненадани отново.

Преглед на Splatoon 3 – освежена палитра

Splatoon 3 е актуализиран по много начини в сравнение с предишната игра на Nintendo Switch. Има нова история, с която можете да откриете още повече света на Splatoon, Salmon Run вече може да се играе винаги и в мултиплейър получавате нови трикове и оръжия като играч, което прави този режим на игра малко по-различен.

Без повече чакане за игра на Splatoon 3. Играта ще бъде пусната изключително на Nintendo Switch на 9 септември. На 27 август вече е възможно да играете демото на Splatoon 3: Splatfest World Premiere. Дори не е необходимо да сте член на Nintendo Switch Online, за да направите това. Преди демото Nintendo ще обяви още повече подробности за играта, тъй като презентацията на Threehouse: Live ще бъде дадена на 25 август.

Популярна тема