5 причини, поради които трябва да видите Ted Lasso на Apple TV+

Съдържание:

5 причини, поради които трябва да видите Ted Lasso на Apple TV+
5 причини, поради които трябва да видите Ted Lasso на Apple TV+
Anonim

От виц до истински сериал

Въпреки че поредицата Ted Lasso беше пусната през 2020 г., концепцията вече е много по-стара. Тед Ласо се появи за първи път в скеч на NBC, в който треньор по американски футбол (изигран от Джейсън Судейкис) е нает като треньор на Тотнъм Хотспър. По-късно Оливия Уайлд, приятелката на Судейкис по това време, предложи да се направи истински сериал и така се случи.

Концепцията е същата в Ted Lasso. Само че този път той не е нает от Тотнъм Хотспър, а от измисления футболен клуб AFC Richmond, въпреки че няма никакъв футболен опит. Собственичката Ребека Уилтън (Хана Уодингам) иска клубът да потъне, за да изпревари бившия си, предишния собственик на клуба. В допълнение към всички предизвикателства, които идват с него, Lasso трябва да се справи и с разделен екип.

Image
Image

Комедия със здравословна доза драма

Като комедиен сериал, Ted Lasso, разбира се, е пълен със забавни моменти и сериалът също е много ефективен в това отношение. В него почти няма евтини шеги и е ясно, че Тед Ласо има силен сценарист, който включва самия Джейсън Судейкис, както и двама други актьори (Брет Голдщайн и Брендън Хънт).

Но един комедиен сериал е най-ефективен, когато има баланс между хумор и по-малко забавни моменти и Тед Ласо знае как да балансира това перфектно. Освен шегите е добавена и необходимата доза драма и емоционални моменти, за да съпреживеете героите за рекордно кратко време. Дори с персонажи, първоначално представени като „злодеи“от сериала.

Image
Image

Прекрасни герои

Ted Lasso има голям състав от много силни герои. Не само ентусиазираният и винаги позитивен Тед Ласо, но и футболистите и персоналът на AFC Richmond имат страхотна история. От арогантната звезда Джейми Тарт (Фил Дънстър) и сприхавия ветеран Рой Кент (Брет Голдщайн) до плахия асистент Нейтън Шели (Ник Мохамед) и „антагонистката“Ребека Уелтън.

Почти никой герой не е заседнал в определен модел, както често се случва с комедийните сериали, и всеки има свой собствен сюжет. Дори героите, които се появяват само в няколко епизода, не изглеждат неподвижни по отношение на развитието, така че винаги е изненада как героите ще реагират един на друг. Също така помага, че целият актьорски състав се представя страхотно, което прави развитието на героя също правдоподобно. За отбелязване е, че Брет Голдщайн, който започна като сценарист на шоуто, показа чрез Тед Ласо, че е майстор на комедията.

Image
Image

Футболът среща футбола

Както споменахме, страстта на Тед Ласо първоначално е свързана с американския футбол, а не с „истинския“футбол. Веднага става ясно, че новият треньор не знае абсолютно нищо за спорта и в тази област разчита на познанията на дясната ръка Треньор Брада.

Липсата на знания означава, че Lasso редовно използва противоречиви тактики за футболния отбор, които идват направо от американския футбол. Това създава необходимото веселие и понякога се оказва, че работи. Но освен хумора, това показва, че авторският екип има достатъчно познания и за двата спорта, за да предаде всичко достоверно.

Image
Image

Най-накрая малко позитивизъм

През последните няколко години чухме много малко положителни новини в новините. От корона кризата и настоящата война в Украйна до цените на газта и жилищата, които растат до небето. И много филми и сериали също не ни правят щастливи, защото те са сурови и сиви предавания, които са популярни в наши дни.

Тед Ласо следователно е фар на положителност в негативния медиен пейзаж. Треньорът винаги е позитивен, каквото и да му се случи. И въпреки че това невинаги е популярно сред циничните британци, той успява да убеди (почти) всички в подхода си чрез постоянство. И това е много заразно. Така че, ако искате да гледате на света положително, не забравяйте да гледате Ted Lasso на Apple TV+!

Популярна тема