Ще получи ли PlayStation VR2 обратна съвместимост със стари PSVR игри?

Съдържание:

Ще получи ли PlayStation VR2 обратна съвместимост със стари PSVR игри?
Ще получи ли PlayStation VR2 обратна съвместимост със стари PSVR игри?
Anonim

Отне известно време, но Sony най-накрая сподели повече информация за PlayStation VR2 на CES 2022 тази седмица. Например, бяха разкрити спецификациите на VR очилата и също бяха показани новите контролери, които ще използват редица функции на контролера DualSense.

Феновете на PsVR имат само няколко въпроса. Например, все още не е ясно кога ще стартира PlayStation VR2 и Sony също не отговори на въпроса дали новата система поддържа обратна съвместимост за стари PSVR игри. Стивън Тотило от Axios зададе тези въпроси на Sony, но отговорите вероятно няма да задоволят феновете.

Sony каза, че не може да потвърди обратната съвместимост за PlayStation VR2. Японският издател също казва същото, когато е попитан дали новите VR очила ще бъдат пуснати на пазара през 2022 г.

Нова игра Horizon за PlayStation VR2

Независимо дали PlayStation VR2 получава обратна съвместимост или не, за Sony ще бъде важно да пусне добра гама от игри за устройството. Ето защо компанията незабавно обяви нова игра от Guerilla, наречена Horizon Call of the Mountain, по време на представянето на PSVR2.

Освен това има слухове, че Half-Life: Alyx ще дойде за PlayStation VR2. Тази игра беше пусната през 2020 г. за компютър в комбинация с различни VR очила и се разглежда като пример за това как да направите пълноценно приключение с виртуална реалност. Ако играта дойде и за PlayStation VR2, тогава Sony веднага ще има голям успех за новите си VR очила.

Популярна тема