Издаването на PSVR 2 е отложено за 2023 г.

Съдържание:

Издаването на PSVR 2 е отложено за 2023 г.
Издаването на PSVR 2 е отложено за 2023 г.
Anonim

Мина доста време, откакто Sony за първи път обяви PSVR 2 и оттогава японският издател пуска все повече и повече информация. През февруари например най-накрая беше показано как наистина ще изглеждат VR очилата и контролерите. Феновете също очакваха съобщение за датата на пускане на пазара по това време, но Sony пази това в голяма тайна досега.

Има слухове, че PSVR 2 ще бъде пуснат тази година, но според Рос Йънг, главен изпълнителен директор на анализаторската фирма Display Supply Chain Consultants, ще трябва да изчакаме до 2023 г. за пускането. Според Йънг слушалките за VR са забавени и е трябвало да бъдат пуснати по-рано.

Young също твърди, че PSVR 2 ще използва AMOLED екрани в очилата. Новите екрани трябва да разрешат ефекта на „екранната врата“, от който страдат много други VR очила.

Какво знаем за PSVR 2?

Sony досега обяви, че VR очилата ще получат OLED екрани с разделителна способност 2000x2040 пиксела на око и зрително поле от 110 градуса. Освен това вече не е необходима отделна камера, тъй като PSVR 2 използва проследяване отвътре навън. Самите VR очила имат камери на устройството за проследяване къде се намира играчът, както и къде се намират контролерите спрямо очилата.

Популярна тема