Причини да гледате сериала на HBO Euphoria

Съдържание:

Причини да гледате сериала на HBO Euphoria
Причини да гледате сериала на HBO Euphoria
Anonim

Конфронтация с наркотици

В нашето общество наркотиците всъщност са се превърнали в нещо съвсем нормално. Но не е законно да го носите със себе си и ако ви хванат с него, ви чакат много последствия. Въпреки това виждате много хора да вземат хапче, когато прекарват времето на живота си на фестивал и можете да тествате лекарствата си на различни места. Euphoria не е първият сериал, който се занимава с наркотици и насилие, но се отличава.

В Америка проблемът с наркотиците, както много други проблеми, е много по-голям. В Euphoria първото нещо, което получавате, е въведение в Rue Bennett (Zendaya Coleman). Едно от първите неща, които научавате за нея е, че е наркоманка. За нея това е бягство от реалността и просто иска да се чувства добре. За съжаление, тя скоро разбира, че не може да живее без него и винаги иска повече.

Image
Image

Зендая като Rue

Дори ако самият вие не сте пристрастен към наркотиците или дори не ги употребявате, Зендая може да изрази какво би било да се откажете от наркотиците с ролята си на Рю. Когато Рю е трезва, тя обикновено е напълно изгубена и не знае отговорите на въпросите, които хората си задават. Това са преломни точки, които карат Рю да направи всичко възможно, за да се върне към наркотиците.

Рю знае, че е лошо да приема толкова много лекарства и е наясно, че наранява близките си, но не може да стои настрана от чудодейните лекове. Сърцераздирателно е да я видиш как се опитва да изрази емоциите си пред хора, които искат да й помогнат.

Image
Image

Просто живот

Освен проблемите с наркотиците, Рю се опитва да поддържа живота си по правилния път. Новият й най-добър приятел Джулс Вон (Хънтър Шафър) е символ на надеждата в очите й. Двамата имат своите огромни възходи и падения в първия сезон. „Високите са високи, а ниските са ниски“, казва Рю.

В сериала става ясно, че Рю не е типично „проблемно дете“. Има повече ситуации, които се случват, които си казвате, както реалистични, така и малко предвидими. Те са свързани с насилствени връзки, нечия сексуалност и типичните американски братски партита, където всякакви неща се объркват. Сериалът е изненадващо откровен, така че определено не се препоръчва да гледате с родителите си или със себе си, ако сте чувствителни към сексуален тормоз и нападение, наред с други неща.

Image
Image

Продължението

Миналата година вече беше обявен нов сезон за сериала. HBO обяви, че ще има два специални епизода веднага след Сезон 1. Премиерата на първия епизод е на 9 декември тази година. Не е ясно дали тези епизоди ще се броят за втория сезон, когато излезе, или са отделни. Все още не е обявена премиерна дата за сезон 2.

Първият сезон на Euphoria вече излезе през лятото на 219 г., но сериалът все още получава голямо признание и до днес. През 2019 г. Зендая беше номинирана два пъти в шоута за награди за ролята си в сериала. Тя спечели и двете. През 2020 г. Зендая спечели наградата Еми за изключителна главна актриса в драматичен сериал, а сериалът спечели още две награди Еми за креативно изкуство.

Популярна тема