Продължението на Dune вече се прави от писателя Ерик Рот

Съдържание:

Продължението на Dune вече се прави от писателя Ерик Рот
Продължението на Dune вече се прави от писателя Ерик Рот
Anonim

Миналата година излезе дългоочакваният трейлър на Dune, в който участват Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Dave Bautista и Oscar Isaac. Филмът е режисиран от Дени Вилньов и идва от едноименната книга на писателя Франк Хърбърт. Поради COVID-19 Warner Bros. бяха принудени да отложат филма за тази година. Сега филмът излиза през октомври, в кината и по HBO Max.

Разположен в далечното бъдеще, филмът разказва за семейство, което се мести на опасна пустинна планета, където бащата, изигран от Оскар Айзък, получава задачата да наблюдава минните операции.

Вижте трейлъра на филма по-долу:

Писателят Ерик Рот за продължението на Дюн

В интервю за Collider, писателят Ерик Рот говори за дългоочакваната филмова адаптация.

По време на интервюто Ерик Рот разкрива, че е разработил пълна концепция за филма, голяма част от която трябваше да бъде изрязана в края. Той твърди, че снимките ще бъдат много зрелищни.

Предстоящият филм за Дюн разказва първата половина на книгата. Самият Ерик Рот не знаеше, че този филм ще разкаже само първата част, така че вече беше преминал към втората половина на книгата. Ерик Рот вече е разработил концепция за продължение, показвайки какво може да се направи, когато втората половина на книгата "Дюн" бъде превърната във филм.

Дали продължението на Dune наистина ще се появи зависи от това дали филмът се представя добре в кината и на HBO Max. Ако се приеме добре, има голям шанс Warner Bros. да даде зелена светлина за продължението.

Популярна тема