По-добре се обадете на Саул Преглед на сезон 1 – Младите години на един корумпиран адвокат

Съдържание:

По-добре се обадете на Саул Преглед на сезон 1 – Младите години на един корумпиран адвокат
По-добре се обадете на Саул Преглед на сезон 1 – Младите години на един корумпиран адвокат
Anonim

Сол Гудман беше най-известен във Breaking Bad като ексцентричния, корумпиран и леко параноичен адвокат на Уолтър Уайт и Джеси Пинкман. Със своите ужасно абсурдни телевизионни реклами и странни правни съвети, този герой, изигран от комика Боб Оденкърк, предостави доста безгрижни моменти в една обикновено тежка история.

В Better Call Saul виждаме по-млад Сол, който все още работи под истинското си име Джими Макгил. Джими Макгил, за разлика от по-плавното си алтер его, все още не се е превърнал в успешен адвокат. Неговият офис, който функционира и като негово жилищно пространство, се намира в задната част на студио за нокти. Най-малкото не е идеалната ситуация за адвокат!

По-добре се обадете на Сол Сезон 1 преглед
По-добре се обадете на Сол Сезон 1 преглед

Проблеми при стартиране на адвокат

Клиентите все още не са се наредили на опашка за правния съвет на Джими. Това обаче се променя, когато той получава обаждане от двойка, обвинена в присвояване на 1,6 милиона долара. В крайна сметка обаче те решават да отнесат случая до голямата адвокатска кантора HHM.

След това Джими иска да спре това и убеждава двама млади мошеници да инсценират сблъсък с колата на двойката. Поради малка грешка в изчислението, това не работи според очакванията. Мошениците получават грешната кола и тройката е отвлечена от стар познат от Breaking Bad.

Скоро тази поредица от събития свързва Джими с престъпника Игнасио „Начо“Варга, който скоро хваща в ръцете си подлия Джими. Между другото, ролята на Начо е преведена от гениалния Майкъл Мандо, който е най-известен на геймърите сред нас като Vaas Montenegro от Far Cry 3. Да, бяхме МНОГО развълнувани от това!

По-добре се обадете на Сол Сезон 1 преглед
По-добре се обадете на Сол Сезон 1 преглед

Коварен служител на паркинга

Докато Breaking Bad основно ни държеше на ръба на столовете, Better Call Saul основно ни кара да падаме от същите тези столове от смях. Боб Оденкърк все още описва много забавен герой. В това той е подпомаган от друг ветеран, Джонатан Банкс, който се завръща като Майк Ермантраут.

Mike Ehrmantraut, който беше най-известен в Breaking Bad като лошата дясна ръка на наркобоса Густаво Фринг, в тази предистория е обикновен служител на паркинг, който приема работата си много сериозно. Това създава поредица от забавни сцени, в които Джими е връщан няколко пъти, защото не притежава правилните печати.

Въпреки това не всичко е смях, защото Better Call Saul има сериозни аспекти! Това е най-очевидно в предисторията на Майк. Например този сезон съдържа епизод, в който виждаме Майк по времето, когато той все още работеше като агент. Този епизод наистина се откроява, защото иначе мекият тон внезапно се доближава много до Breaking Bad.

По-добре се обадете на Сол Сезон 1 Преглед
По-добре се обадете на Сол Сезон 1 Преглед

Търся великденски яйца

От кинематографична гледна точка, Better Call Saul отново изглежда супер елегантен, точно като предшественика Breaking Bad. Всеки кадър показва, че е обмислено отлично разположението на камерата, осветлението и кадрирането. И докато тонът на Better Call Saul е значително по-лек, приликите в естетиката все пак карат двете серии да се чувстват като едно цяло.

Въпреки че Better Call Saul за съжаление е дълъг само 10 епизода, всички те са пълни с великденски яйца. Те, разбира се, почти всички се отнасят до Breaking Bad. Помислете например за комбинацията сако + шапка от Heisenberg, които са много ефектно поставени в кадър. Търсенето на великденски яйца винаги е забавно!

По-добре се обадете на Сол Сезон 1 Преглед
По-добре се обадете на Сол Сезон 1 Преглед

По-добре се обадете на Саул Преглед на сезон 1 - Достоен спин-оф

Better Call Saul доказва в първия сезон, че може да бъде повече от лесен начин да печелите повече пари. Виждаме една напълно различна страна на гладкия Сол Гудман, което дори внася интересно развитие в характера му.

Освен това, превратностите на Джими Макгил са просто забавни и нямаме търпение да видим повече от еволюцията му в неговото алтер его Сол Гудман. За щастие, сезон 2 започва още през февруари!

Плюсовете и минусите

  • Боб Оденкърк все още е забавен
  • Ваас остава шеф!
  • Майк отново предоставя добра порция цинизъм
  • Повече от лесно отделяне
  • Само 10 епизода
  • Уолтър Уайт тайно ни липсва малко
  • Да, Джеси Пинкман също… КУЧКА!

Популярна тема