Най-добрият сериал за 2021 г. според Arran

Съдържание:

Най-добрият сериал за 2021 г. според Arran
Най-добрият сериал за 2021 г. според Arran
Anonim

5. Squid Game

Ако не сте живели под камък, вероятно сте чували за Squid Game. Дори и да сте живели под камък, има добър шанс. За съжаление, моето сърце, обичащо комиксите, просто не можеше да даде пето място на Sweet Tooth, но ето едно почетно споменаване!

Squid Game е потапяща, вълнуваща, емоционална. Понякога дори е смешно. Squid Game ни предлага прозорец да погледнем към потиснатото общество на третия свят. Хората, които попадат между мрежите на нашата защитна мрежа. Намирането на пътя обратно е почти невъзможно и отчаянието започва. Това е този специален вид отчаяние, което Squid Game разглежда отблизо. Какво остава от едно човешко същество, ако всичко му бъде отнето и докъде сме готови да стигнем? Можете ли да защитите тази последна частица топлина в сърцето си и какво струва? И кой ще те предаде в един брутален, безмилостен свят?

Squid Game е отлично написана и изиграна. Въпреки че трябва да кажа, че това се отнася за всичко в този списък. Но в сериал, който се върти около нелеки съюзи и герои с тъмен произход, това е малко по-важно. Не сте съгласни със злодеите в историята, но разбирате откъде идват. И усещате борбата на Ги-Хун, който първоначално смятате за безполезно, егоистично копеле. Между другото, това е единственият сериал в списъка ми, който не е анимиран, така че се пригответе!

Image
Image

4. Invincible

Аз съм фен на Invincible. Имам и трите компендиума у дома, така че прочетох цялата история от началото до края. Така че, когато беше обявено, че ще има сериал в Amazon, бях развълнуван. Но и уплашен. Защото какво ще стане, ако анимационният сериал е лош? Това ще съсипе цялата поредица от комикси за мен! Все пак трябваше да го гледам. И след първия епизод въздъхнах с облекчение. След втория дори отново бях напълно ентусиазиран.

Invincible е за сина на най-известния супергерой (в неговия свят); Омни човек. Но главният герой Марк Грейсън вече е на осемнадесет и все още няма суперсили. Води нормален, в неговите очи скучен живот. Странична работа в закусвалня не е много вълнуваща, а Марк със сигурност не е от готините деца. Тогава силите му ще се събудят.

Но Invincible не е вашата нормална история за супергерой. Той се върти около ежедневието на супергерой. Това са всички плюсове, като спиране на извънземно нашествие. Но също така и ужасите, като например жертвите, които не можете да спасите. Не всички супергерои са добри и не всички злодеи са лоши. Светът не е черно-бял, а нюансиран. И сериалът се върти около Марк Грейсън толкова, колкото и неговото алтер его Invincible. И все пак, това не е свят, в който супергероите всъщност са чудовищни злодеи, както в Момчетата. Писателят Робърт Къркман обича супергероите, но се опита да ги направи по-справедлива версия. И се получи. Invincible понякога е отвратителен и брутален, а понякога топъл и изпълнен с надежда. А пътешествието на Марк току-що започна!

3. Tokyo Revengers

Само за да бъде ясно, аз също харесвам аниме. Гледал съм много isekai през годините. Не, аз не съм от Sword Art Online, но изведе много серии, които ми харесаха. Както и да е, позволете ми сега да говоря основно за сериал, който не само ми хареса. Сериал, който ме грабна с отлично интро, което не пропуснах в нито един от 24-те епизода. Но това, което останах за отличния сюжет. Говоря за Tokyo Revengers.

Разбира се, това не е най-доброто заглавие. Tokyo Revengers звучи като екшън поредица от видео магазини. Съществуват ли още? Но повярвайте ми, Tokyo Revengers не е за действието.. Главният герой Тачибана е дълбоко нещастен. Неговата жажда за живот е изчезнала и няма надежда. По новините той научава, че приятелката му от гимназията е загинала при ужасен инцидент и животът става малко по-тъжен. След това внезапно е избутан пред влака. Не, чакай, не си тръгвай. Това не е isekai! Вместо това, главният герой Тачибана се събужда за стария си тийнейджърски живот. Когато всичко все още беше наред. Той имаше най-добрите приятели. И приятел, за когото би направил всичко. Тогава си спомня, че точно това е моментът, в който всичко се обърква. Тачибана открива, че може да пътува между двете времеви линии. Разгръща се история, в която той отчаяно се опитва да спаси своята приятелка и приятели. Озовават се в изпълнен с насилие коридор. Но Тачибана научава, че не всички в този коридор са лоши. Той създава нови приятели, врагове и нови спомени. Списъкът с хора, които иска да защити, се увеличава. Но нищо, което прави в миналото, не изглежда достатъчно.

Tokyo Revengers е пълен с цветни герои, които имат повече дълбочина, отколкото може да си помислите първоначално. Пригответе се да бъдете на страната на всички, включително на много от „злодеите“. Докато Тачибана се връща отново в старото си детство, вие откривате все повече и повече колко трудна е целта му за постигане. Но има и много топли моменти. И скоро сте на мнение, че хората, които Тачибана иска да спаси, си заслужават. Знаеш ли какво? Tokyo Revengers бяха на четвърто място, но докато пиша това, го издигам с още едно.

2. Oddtaxi

Да, друго нишово аниме. Първото нещо, което виждате в Oddtaxi е, че всички герои са антропоморфни животни. В този момент може би 70% от вашите читатели са отпаднали, с думите „леле, пухкави“заседнали в главата ви. И това е грях. Защото Oddtaxi е шедьовър. Все още не съм сигурен дали този сериал заслужава второ място. Това не е само едно от най-добрите аниме и сериали за тази година. Това е едно от най-добрите анимета и може би дори сериали на всички времена.

Oddtaxi се върти около таксиметровия шофьор Одокава, който има проблеми с изразяването на емоциите си. Проблем, с който и аз се боря! В работата си Одокава се сблъсква с много колоритни герои, като млад възрастен, който иска да стане вирусен, дуо комици и издирван престъпник. Отначало забелязвате само отличните гафове. Тогава Oddtaxi поема по-тъмен завой. Бих искал да ви кажа повече, но развалянето на този сериал ще ви донесе поне седем години затвор!

Позволете ми да кажа, че Oddtaxi има брилянтен и стегнато написан сюжет, който можете да си кажете. Може би дори „Ваше Величество“. Трябва да харесвате сюжетни линии, които „случайно“се събират. Но ако това ви харесва, малко серии са по-добри от Oddtaxi.

Image
Image

1. Arcane

Добре, върнахме се към мейнстрийма. Както казах преди, не съм сигурен, че Arcane ще остане номер 1 в сърцето ми. Но засега е там. Играл съм доста League of Legends в миналото. Понякога дори с голямо удоволствие. Но последното само когато играех с приятели. Защото какви гадняри са тези играчи.

Но добре, нека останем на темата. Arcane наистина се развива в Runeterra, света на League of Legends. За да бъдем конкретни, действието се развива изцяло в Piltover и това, което по-късно ще бъде наречено Zaun. С някои ретроспекции като изключения. Много от героите са шампиони, които могат да се играят в игрите, или герои, посочени в преданието. Но не позволявайте това изобщо да ви спре. Arcane е отлична поредица, ако харесвате анимация, екшън, фентъзи и/или стийм пънк. И ако нито едно от тях не ви харесва, поредицата все пак си заслужава да опитате.

Това е история за две сестри, които са загубили родителите си и се опитват да извлекат най-доброто от това. Две сестри, които се обичат безкрайно много, но са разделени от обстоятелствата. Това е и история за герои, които не се приемат на сериозно заради техния произход и които се бунтуват срещу него. И това е история за класова борба, потисничество и последиците от него. На всичко отгоре са красивият и интригуващ стил на анимация и много готини екшън сцени. Това, че се случва в света на League of Legends, е просто бонус за някои хора. Но не позволявайте това да ви отклони от Arcane.

Препоръчано: