Карай, за да оцелееш, преглед на сезон 4 – Отдавна изчезнал за истинските фенове на F1

Съдържание:

Карай, за да оцелееш, преглед на сезон 4 – Отдавна изчезнал за истинските фенове на F1
Карай, за да оцелееш, преглед на сезон 4 – Отдавна изчезнал за истинските фенове на F1
Anonim

„Въз основа на истински истории“

С Drive to Survive камерите на Netflix успяха да надникнат зад кулисите на отборите по време на състезателните уикенди във Формула 1 в продължение на четири сезона. Добавете интервютата 1-на-1 и можете да кажете, че сериалът предлага шанс за да покажат недостатъчно експонирана страна на спорта, както направиха в сезон 1. Вместо това Netflix избра почти напълно да премахне термина „docuseries“(под това заглавие DtS е на Netflix) след първата серия и да излезе със собствена история. С всички произтичащи от това последствия.

Съперничества бяха измислени няколко пъти през последните сезони (все пак дуелът между Даниел Рикиардо и Макс Верстапен в Red Bull привлече много зрители в сезон 1) и в сезон 4 средният фен на F1 също е този със сбръчкани вежди.епизод за Ландо Норис и Даниел Рикардо. Норис е отхвърлен като задник (по думите на Макс Верстапен), докато Рикиардо е веселият австралиец, точно както в предишните сезони. Познайте какъв образ ще се формира на Норис…

Още по-голяма точка на разочарование беше посочена в предишни ревюта на Drive to Survive, но очевидно Netflix не се интересува много от изобразяването на събитията така, както са се случили в действителност. Бордови радиостанции, аплодисменти и реакции от бокса и стената на бокса са безсрамно залепени под и зад напълно различни събития, което води до смешни ситуации. По време на GP на Монако, например, напълно различна писта може да се види на заден план в бокса, но те се опитват да създадат впечатлението, че екипажът на бокса е бил на ръба на мястото си по време на тривиална обиколка.

Image
Image

Разтегнати, подути и празни

Забележително е, че Netflix вече тръгна по този път веднага след сезон 1, докато през последните години в кралския клас се случи достатъчно, за да подчертаем. За сезон 2021 платформата можеше да бъде простена някъде, че всичко беше малко оскъдно, тъй като годината се въртеше около едно нещо: битката между поколенията между (сега) световния шампион Макс Верстапен и Люис Хамилтън. Ако не беше фактът, че чрез вашите собствени действия тази битка също е изобразена по-лошо от възможното.

Drive to Survive сезон 4 има десет епизода, около четири от които са (до голяма степен) посветени на битката между Red Bull и Mercedes. Друг епизод е изцяло за Валтери Ботас (и следователно Мерцедес), така че половината от сезона се върти около същата група. Останалото е (в случая с Макларън) значително преувеличено или служи като пълнител (епизод 7 за Окон и Цунода).

Тъй като Netflix представяше Макс Верстапен като злодей в предишните сезони (заедно с веселия добър човек Рикиардо), холандецът правилно посочи, че няма да сътрудничи на сериала. Така че шефът на отбора Кристиан Хорнер трябва да вземе тази част, за да подчертае страната на чисто новия световен шампион.

Не е неочаквано, че тази титанична битка също е представена от Netflix по абстрактен начин, често изобщо не подпомаган от коментара, предоставен от Уил Бъкстън и по-късно добавения репортаж „на живо“. Там, където Netflix губи всякакво доверие, е последният епизод на четвъртия сезон. В момента, в който Луис Хамилтън вижда титлата да се изплъзва между пръстите му, се припомня цитат от по-ранен сезон на Drive to Survive. Една, в която британецът намеква, че винаги е имал мишена на гърба си, позовавайки се на произхода си. Въпреки основателното си възражение срещу стечението на обстоятелствата във финала на сезона, Хамилтън никога не е правил това твърдение.

Image
Image

Критиките към Drive Survive се трупат

Редно е, че Drive to Survive получи повече критики, отколкото в предишните сезони: пилоти и шефове на отбори се въздържат и дори големият шеф на Формула 1 (Стефано Доменикали) обяви, че сериалът „трябва да остане актуален “, ако Netflix иска да запази привилегията. Netflix винаги се опира на добре познати герои, които е посочил като герои. Следователно всеки, който се заеме с тях, автоматично е лошият. Истинските фенове на F1 знаят по-добре, но новият пазар в САЩ не знае. Точно за тази нова аудитория Netflix има информационна роля и ясно я пропуска със сезон 4.

С новите разпоредби за сезон 2022 г. и с първите три състезания зад нас, Drive to Survive ще има много неща, от които да се възползваме, и възможност да се върнем на пистата. Ако Netflix пропусне тази възможност, няма да изненада никого, ако самият FOM спре програмата. Собственици от САЩ или не, с огромното мнозинство зрители извън САЩ, ясно е коя група има най-голямо търсене. Фалшивата американска „реалност“не е.

Image
Image

Карай, за да оцелееш Преглед на сезон 4 – Бързо забравяне

Без битката между Макс Верстапен и Люис Хамилтън, сезон 2021 във Формула 1 нямаше да бъде много вълнуващ. Тъй като Netflix също лошо представя този дуел, малко може да се каже, освен че сезон 4 не си струва. На практика не предлага допълнително „зад кадър“и често изкривява реалността. Жалко, защото можеше да е много повече.

Плюсовете и минусите

  • Изживейте отново феноменалното последно състезание
  • Смеем се с Гюнтер Щайнер
  • Несъответстващи изображения, радиостанции и изявления
  • Измислени съперничества и събития
  • Фалшив коментар "на живо"
  • Малко истинско зад кулисите
  • Избиране на шампионска битка без 1 страна (поради грешки от миналото)

Популярна тема