Топ 10 на най-дългите сериали на всички времена

Съдържание:

Топ 10 на най-дългите сериали на всички времена
Топ 10 на най-дългите сериали на всички времена
Anonim

Продължителността на един сериал е трудна за измерване: не всеки сериал има еднаква дължина и когато един има невероятен брой сезони, друг има повече епизоди. Всичко това, за да каже, че все още може да има някои заглавия в списъка, за които да спорите. Започнахме от американски и британски сериали, с изключение на сапунени опери, като невероятно дългата Coronation Street.

CSI: Разследване от местопрестъплението

Всеки, който си спомня началото на нашия век, несъмнено е поне бегло запознат с CSI. Това беше шоуто на ченгетата, което не можехте да пренебрегнете. Фактът, че поредицата скоро имаше два успешни спин-офа, също не беше маловажен фактор.

В крайна сметка оригиналният CSI продължи най-дълго с 15 сезона и финал с дължина на филм. Бяха направени общо 337 епизода, което е пикантен запой, ако искате да видите всичко. Освен това започна продължение под формата на CSI: Vegas, така че няма да останете разочаровани, ако обичате да гледате CSI.

Image
Image

Семеен човек

Анимацията все още често се разглежда като нещо за деца, но американската телевизия също има пазар за анимация за възрастни от години. Това често е под формата на комедия, сатира или и двете. Семейството принадлежи към гигантите в тази категория.

Понякога има дискусия за това дали Family Guy всъщност е добър или забавен. Границите често се изследват и това понякога води до необходимия спор. Все пак има много хора, които все още гледат и вероятно оценяват сериала, иначе е странно, че сериалът е към края на сезон 20, а сезон 21 е на път.

Анатомията на Грей

Поредицата за болници често може да продължи дълго и Анатомията на Грей не е изключение. Можем да проследим приключенията на хирурга Мередит Грей и нейните приятели и колеги от 2005 г. насам. Това е достатъчно време, за да може самата Грей да стигне от студентка до ръководител на нейния отдел.

През годините броят на гледаемостта намаля донякъде, но сериалът продължава да е успешен. Анатомията на Грей в момента е в своя осемнадесети сезон и е потвърден деветнадесети. Поредицата вероятно ще трябва да приключи в крайна сметка, но очевидно няма бързане.

NCIS

Подобно на болничните сериали, полицейските сериали могат да продължат доста дълго време. Вече го видяхме в CSI и ако побърквате малко с тези букви и помислите за четвърта, ще получите NCIS. Да се каже, че поредицата има огромен успех, е малко подценяване.

Многото сезони и сравнително стабилните цифри на гледаемост (всеки сезон е над десет милиона) говорят сами за себе си, но на всичкото отгоре сериалът има и четири спин-офа. Хубава подробност е, че самият NCIS всъщност е спин-оф на поредицата JAG. Оттогава това шоу беше засенчено от успеха на NCIS.

Ласи

Вероятно познавате името Ласи. Може би отчасти е от ориза, но смеем да предположим, че кучето кара Ласи да бие камбана. Това грубо коли е може би най-известното телевизионно куче в историята.

Поредицата всъщност е доста проста: собственикът на Ласи попада в беда и Ласи го спасява. Но простата настройка често е доста ефективна. В крайна сметка бяха направени 19 сезона от оригиналния сериал, с който Ласи беше по телевизията почти двадесет години без значително прекъсване.

Закон и ред

Върнахме се към полицейски сериал, въпреки че този също е отчасти съдебна драма. Това само по себе си е особена постановка, но на всичкото отгоре в съдебните дела се следят и прокурорите. По-често срещаният подход е обвиняемите да бъдат показани като „добрата“страна.

Поредицата винаги е избирала много истории от новините, така че вероятно не е изненадващо, че по този начин ставате дълга поредица. Вашият материал (за съжаление) никога няма да свърши. Въпреки това сериалът е спрян за известно време след двадесетия сезон. Но наскоро Законът и редът се завърнаха, така че кой знае колко ще продължи поредицата.

Закон и ред SVU

Закон и ред може да е доста дълъг, но отделянето на Закон и ред: Отдел за специални жертви вече приключи. Въпреки че сериалът започна много по-късно от оригиналния Закон и ред, SVU продължи през единадесетте години, докато оригиналният сериал е в ефир. Досега няма американски сериал на живо, който да има повече сезони от SVU.

Поредицата, разбира се, е подобна по замисъл на „поредицата майка“Закон и ред, но в тази поредица повечето случаи са за сексуално престъпление. Само този факт създава различна атмосфера в сериала, нещо, което зрителите явно оценяват добре. За много хора също ще бъде важно, че правилното отношение към жертвите е голяма част от поредицата.

Image
Image

Gunsmoke

Със заглавие като Gunsmoke може би сте се досетили, че това е уестърн. Това, което е по-малко очевидно е, че този сериал всъщност започна по радиото. Телевизионният сериал има своя собствена приемственост, но това е интересен факт и нещо, което не виждате често (вече) в телевизионните сериали.

Телевизионната версия всъщност е направена против волята на един от създателите. Но това не навреди на успеха. По онова време имаше малко уестърн сериали за възрастни, така че поредицата беше намерила ниша на пазара по някакъв начин. Празнина, която беше запълнена с двадесет сезона и 635 епизода.

Семейство Симпсън

Има малко телевизионни предавания, толкова емблематични като The Simpsons. Има и няколко телевизионни сериала, дълги като The Simpsons. Всъщност, ако гледате само американска телевизия, това е най-дългият сериал на всички времена.

Сега има 33 сезона на Семейство Симпсън и макар много хора да смятат, че това не е добър сериал от дълго време, той изглежда неудържим. Създателят Мат Грьонинг дори има своите съмнения дали сериалът може да приключи, без да бъде върнат почти веднага. Кой знае, когато вселената свърши, хората може все още да гледат непохватния Омир.

Image
Image

Доктор Кой

Най-известните дълги сериали са американски. Извън САЩ сапунени опери са лесни за намиране, но има едно забележително изключение. Научнофантастичният сериал Doctor Who идва от Обединеното кралство от почти шестдесет години. Това е време, когато много други сериали все още могат да изсмучат точка.

Трябва да признаем, че Доктор Кой не е бил по телевизията непрекъснато: между 1989 и 2005 г., освен един не толкова успешен телевизионен филм, няма приключения на Доктора. Все пак четиридесет и четири години (и без намерение да спира) за поредица с продължаваща, макар и объркана приемственост, са много впечатляващи. Не виждаме това да се случи скоро в ченгеджийския жанр, който е бил представян толкова много пъти в този списък.

Популярна тема